citroenmousse met aardbeien

  • Geplaatst op 11-08-2014
  • citroenmousse met aardbeien

    Citroenmousse met aardbeien

    Citroenmousse met aardbeien

Ik heb limoncello gemaakt. Had daar citroenrasp van 5 citroenen voor nodig. Wat doe je met het sap? En ook nog een bakje aardbeien. Zo kwam ik op deze citroenmousse. Al surfend over het net voor inspiratie vond ik dit recept bij all recipes. Heb het recept wat aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr kwark
150 mg citroensap 
2,5 dl slagroom
50 gr. suiker 3 blaadjes gelatine

Voor de aardbeien;
250 gr aardbeien
70 gr. poedersuiker
evt scheut limoncello
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Puddingvorm

Bereidingswijze

4a5 citroenen uitpersen.
slagroom lobbig kloppen.
gelatine in koud water weken.
bodem citroensap verwarmen en de gelatine hierin oplossen.
Even af laten koelen.
Kwark met slagroom en citroensap door elkaar mengen en  het gelatine mengsel er voorzichtig door heen spatelen.
Puddingvorm met koud water omspoelen en de mousse erin scheppen.
2 uur in de koeling stijf laten worden.

Aardbeien wassen en de kroontjes eraf halen. in vieren snijden. In apart kommetje doen en de poedersuiker erover strooien.
Voor de liefhebbers scheutje limoncello erdoor scheppen. Weg zetten.

Bij uitgifte de rand van de mousse met mesje losmaken. 
Voorzichtig op bord stoten.
Garneren met aardbeien en muntblaadjes.

Bron

All recipes

Serveertip

Serveren met mini glaasje limoncello

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten