Bobotie Gehaktballen

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

  • Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

  • Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

  • Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

  • Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

  • Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

    Bobotie Gehaktballen

Bobotie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gerecht met smaakmakers uit Maleisië, India en Arabische keuken. Als topping komt er een Engelse vla over van eieren en melk.
Een kleurvolle gerecht uit een multiculturele regenboog land.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg lam of mager rundergehakt
olie
2 grote uien, fijn
1 vol e kerriepoeder
1 t geelwortel
2 t zout
half t peper
1 t suiker
4 e sjalot edik of 3 e witte azijn
1/2 kop rozijnen in lauwwarm water voor een half uur geweekt, erna uitgelekt en wat fijner gesneden
3 e vruchten chutney (mango is lekker)
paneermeel om stevige gehaktballen van te maken
3-4 eieren vermengd met melk
citroenbladeren
100 g amandelen, in kleine stukjes gesneden
 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit uien aan in wat olie tot ze zacht zijn.
2. Bak voor 5 min. de kerriepoeder en geelwortel mee voor geuren om vrij te komen. Doen vuur uit en laat afkoelen.
3. Meng de suiker, sjalot edik, rozijnen en chutney door uienmengsel.
4. Meng deze mengsel door gehakt en breng op smaak met zout en peper.
5. Hierna meng je de paneermeel door gehakt voor stevige gehaktballen.
6. Draai van gehaktmengsel gehaktballen.
7. Pak gehaktballen in een ovenvaste schaal en zorg ervoor dat er weinig ruimte tussen gehaktballen en aan kanten van schaal zijn.
8. Verdeel klontjes boter of margarine over gehakt ballen en steek in elk gehaktbal een stukje citroenblad.
9. Bak in oven tot gehaktballen mooi knapperig en bruin zijn.
10. Verdeel de ei en melk mengsel over gehaktballen en verdeel stukjes amandelen over eimengsel.
11. Bak verder tot eimengsel gestold zijn en de bovenlaag mooi van kleur zijn. (20-30 min.)

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Lekker met gele rijst en groente. 

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten