1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie Gehaktballen

Bobotie Gehaktballen

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kg lam of mager rundergehakt
olie
2 grote uien, fijn
1 vol e kerriepoeder
1 t geelwortel
2 t zout
half t peper
1 t suiker
4 e sjalot edik of 3 e witte azijn
1/2 kop rozijnen in lauwwarm water voor een half uur geweekt, erna uitgelekt en wat fijner gesneden
3 e vruchten chutney (mango is lekker)
paneermeel om stevige gehaktballen van te maken
3-4 eieren vermengd met melk
citroenbladeren
100 g amandelen, in kleine stukjes gesneden
 


Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen

Bak gehaktballen voor 15 min. bij 200*C

Bak gehaktballen voor 15 min. bij 200*C
Bobotie Gehaktballen

doen ei en melk custard mengsel over gehakt en verdeel amandel stukjes erover en bak verder voor 20-30 min. tot custard is gestold

doen ei en melk custard mengsel over gehakt en verdeel amandel stukjes erover en bak verder voor 20-30 min. tot custard is gestold
Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen
Bobotie Gehaktballen

Bobotie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gerecht met smaakmakers uit Maleisië, India en Arabische keuken. Als topping komt er een Engelse vla over van eieren en melk.
Een kleurvolle gerecht uit een multiculturele regenboog land.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit uien aan in wat olie tot ze zacht zijn.
2. Bak voor 5 min. de kerriepoeder en geelwortel mee voor geuren om vrij te komen. Doen vuur uit en laat afkoelen.
3. Meng de suiker, sjalot edik, rozijnen en chutney door uienmengsel.
4. Meng deze mengsel door gehakt en breng op smaak met zout en peper.
5. Hierna meng je de paneermeel door gehakt voor stevige gehaktballen.
6. Draai van gehaktmengsel gehaktballen.
7. Pak gehaktballen in een ovenvaste schaal en zorg ervoor dat er weinig ruimte tussen gehaktballen en aan kanten van schaal zijn.
8. Verdeel klontjes boter of margarine over gehakt ballen en steek in elk gehaktbal een stukje citroenblad.
9. Bak in oven tot gehaktballen mooi knapperig en bruin zijn.
10. Verdeel de ei en melk mengsel over gehaktballen en verdeel stukjes amandelen over eimengsel.
11. Bak verder tot eimengsel gestold zijn en de bovenlaag mooi van kleur zijn. (20-30 min.)

Serveertip

Lekker met gele rijst en groente. 

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top