Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladière (Cote d'Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno.
Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg.
TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes)- 1 kg uien
- 1 of 2 blikjes tonijn
- evt. 1 blikje ansjovis
- handvol zwarte olijven
- 5 takjes tijm
- peper en zout
- olijfolie
Benodigdheden
Springvorm 26 cmBereidingswijze
- Pel de uien en snijd ze in reepjes en was de tijm
- Fruit de uien in olijfolie en doe de takjes tijm erbij, bak dit ongeveer 15 min.
- Verwarm de oven op 200 graden
- Vet de springvorm in met wat olijfolie; giet er een beetje olijfolie in en smeer dit goed uit met een stukje keukenrol
- Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
- Doe er de uienmassa op
- Verdeel er dan de uitgelekte tonijn overheen
- Garneer met de olijven en eventueel met ansjovis
- Zet de taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
Serveertip
De taart is lauwwarm het lekkerste maar kan eventueel ook koud gegeten worden. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet.