Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2014
  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

  • Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

    Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno.
Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg.
TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet  :9  :W

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes)
- 1 kg uien
- 1 of 2 blikjes tonijn
- evt. 1 blikje ansjovis
- handvol zwarte olijven
- 5 takjes tijm
peper en zout
- olijfolie
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 26 cm

Bereidingswijze

- Pel de uien en snijd ze in reepjes en was de tijm
- Fruit de uien in olijfolie en doe de takjes tijm erbij, bak dit ongeveer 15 min.
- Verwarm de oven op 200 graden
- Vet de springvorm in met wat olijfolie; giet er een beetje olijfolie in en smeer dit goed uit met een stukje keukenrol
- Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
- Doe er de uienmassa op
- Verdeel er dan de uitgelekte tonijn overheen
- Garneer met de olijven en eventueel met ansjovis
-  Zet de taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
 

Serveertip

De taart is lauwwarm het lekkerste maar kan eventueel ook koud gegeten worden. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

suylke avatar
suylke 18-08-2014

Ik neem het recept mee bedankt !!!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 16-08-2014

@ pwiggers, charlotte50 en bujujo. Bedankt voor jullie leuke reacties. Toen ik deze "taart" zo maar eventjes snel maakte had ik niet in de gaten dat ik er zoveel mensen een plezier mee zou doen. Groetjes van Wilmie _O_

bujujo avatar
bujujo 16-08-2014

Heb het gemaakt en het heeft heerlijk gesmaakt. Leuk en eenvoudig recept

charlotte50 avatar
charlotte50 15-08-2014

Ga deze zeker proberen, lijkt me heerlijk. Ben altijd op zoek naar dit soort recepten.

pwiggers avatar
pwiggers 14-08-2014

Ik neem het recept mee Wilmie. Misschien leuk voor dit weekend. Bedankt, Petra

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 14-08-2014

@ antoniake. Ja het is inderdaad een hele lekkere combinatie. Smakelijk Tooske. Groetjes van Wilmie _O_

antoniake avatar
antoniake 13-08-2014

houden van ui en tonijn en olijven,dus de smaak kan niet mis zijn, dank je wilmie

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 12-08-2014

@ bookworm. Bedankt voor het compliment. Inderdaad fijn dat zoiets eenvoudigs toch zo lekker kan zijn. Groetjes van Wilmie _O_

bookworm avatar
bookworm 12-08-2014

deze heb ik gisteren gemaakt en iedereen vond het super lekker ! het is ook heel eenvoudig !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten