Goulash soep

  • Balkan, Soep
  • > 120 min.
  • Goulash soep

    Goulash soep

    Goulash soep

De echte goulash soep zoals je die in oosterijk / hongarij bestelt. Pittig en bomvol van smaak.
Must have recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 grams gerookte spek
700 gram runderlappen

2 blokje runderboullion
3 liter water

500 gram uien
1 paprika
5 aardappelen in dubbelsteentjes gesneden

4 laurierbladeren
8 kruidnagels
2 EL bruine basterdsuiker
2 TL sambal
1 TL cayennepeper
2 EL tijm
2 EL marjolein
5 EL paprikapoeder
2 EL zout

2 blikjes tomatenpuree
1 EL mosterd
2 EL ketjap manis
3 EL azijn

1 glas rode wijn
beetje bloem

 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het vlees in ruime blokken en dep ze in de bloem, bak ze aan met een ruime hoeveelheid boter.
Haal het vlees uit de pan.

Bak de uien aan in in dezelfde pan in dezelfde boter en dan de parika en aardappelen toevoegen.

Voeg vervolgens alles toe en laad dit gedurende 7 - 8 uur sudderen.

Bron

Mengelmoes van oud recept en eigen toevoeging

Serveertip

Een glas rode wijn doet het altijd goed in dit soort recepten.
Het is overigens ook goed te gebruiken als goulash hoofdgerecht allen dan slechts 500ML vocht toevoegen.
Eventueel wat extra als de pan aankookt.
 

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

WalterP avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten