Zigeuner eenpansgerecht

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2014
  • Zigeuner eenpansgerecht

    Zigeuner eenpansgerecht

    Zigeuner eenpansgerecht

  • Zigeuner eenpansgerecht

    Zigeuner eenpansgerecht

    Zigeuner eenpansgerecht

  • Zigeuner eenpansgerecht

    Zigeuner eenpansgerecht

    Zigeuner eenpansgerecht

Het is een eenpans vleesgerecht op basis van een zigeunersaus.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode, gele en groene paprika
2 rode ui
2 tomaten
2 witte ui /sharlotje
1 verpakking katespek
2 EL ketjap manis
2 TL cayenepeper
1 TL oregano
2 teentjes knoflook
600grams hamlappen
2 EL bloem
Scheur azijn
1/2 TL sambal
2 laurierbalderen
3 kruidnagels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij alles groente in niet al te kleine stukken. Ik snij de paprikas en uien in verschillende grotes voor de structuur van de saus (reepjes en blokjes)

Snij het vlees en dep dit in de bloen en bak het aan.
Voeg dan de groentes toe en laat een 30min sudderen zodat alles smaken goed samenkomen.

(Laurierbladeren en kruidnagels verwijderen)
 

Serveertip

Voor een beetje extra pit kun je wat extra sambal toevoegen of 1 TL cayennepeper.
Scheut wittewijn geeft de saus extra smaak.

Laatste reacties

lieuwe777 avatar
lieuwe777 26-10-2018

Geen toevoeging van bouillon..?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten