Spiced up Beurre Noisette
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-08-2014
Toen ik deze boter voor het eerst serveerde konden mijn gasten er geen genoeg van krijgen. De heerlijk luchtige, bijna mousse-achtige structuur met de typische notige smaak van beurre noissette als basis, met een friskruidige tonen van cardemom en venkel maken deze verrassend andere boter ideaal op stoer, donker brood, passend bij tal van gegrilde gerechten. Ook heb ik 'm wel eens geserveerd als toef op een entrecôte van de barbecue.
Ingrediënten 10 personen
250 gram gezouten boeren roomboter (geitenboter is nog lekkerder)zaden van ca 15 cardemompeulen, of 1 theelepel gemalen cardemompoeder
1 theelepel venkelzaad
Benodigdheden
pannetje met dikke bodemmixer
schaal met ijsklontjes
Bereidingswijze
Rooster de cardemom- en venkelzaadjes licht en maal ze tot poeder
Zet een kom met ijsklontjes en water klaar om de warme "au bain marie" snel te laten koelen.
Verhit de boter in de pan met dike bodem tot deze lichtbruin begint te kleuren (beurre noisette).
Giet de hete boter over in een kom die in de andere kom met ijsklontjes past en voeg de specerijen toe.
Zet deze boter kom in de ijskom en laat onder goed roeren afkoelen. Zodra de boter lobbig en ondoorzichtig wordt het roeren vervangen door de mixer in de hoogste stand. Mix door tot de boter geheel afgekoeld en luchtig is.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties