Spiced up Beurre Noisette

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2014
  • Spiced up Beurre Noisette

    Spiced up Beurre Noisette

    Spiced up Beurre Noisette

Toen ik deze boter voor het eerst serveerde konden mijn gasten er geen genoeg van krijgen. De heerlijk luchtige, bijna mousse-achtige structuur met de typische notige smaak van beurre noissette als basis, met een friskruidige tonen van cardemom en venkel maken deze verrassend andere boter ideaal op stoer, donker brood, passend bij tal van gegrilde gerechten. Ook heb ik 'm wel eens geserveerd als toef op een entrecôte van de barbecue.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gram gezouten boeren roomboter (geitenboter is nog lekkerder)
zaden van ca 15 cardemompeulen, of 1 theelepel gemalen cardemompoeder
1 theelepel venkelzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje met dikke bodem
mixer
schaal met ijsklontjes

Bereidingswijze

Rooster de cardemom- en venkelzaadjes licht en maal ze tot poeder
Zet een kom met ijsklontjes en water klaar om de warme "au bain marie" snel te laten koelen.
Verhit de boter in de pan met dike bodem tot deze lichtbruin begint te kleuren (beurre noisette).
Giet de hete boter over in een kom die in de andere kom met ijsklontjes past en voeg de specerijen toe.
Zet deze boter kom in de ijskom en laat onder goed roeren afkoelen. Zodra de boter lobbig en ondoorzichtig wordt het roeren vervangen door de mixer in de hoogste stand. Mix door tot de boter geheel afgekoeld en luchtig is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten