VEELZIJDIGE BBQ HONEY-PEPPER marinade

  • Wereld, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-08-2014

Deze marinade doet z'n werk uitstekend op gevogelte of rund, maar ook op zalm en gamba's.
kortom heel veelzijdig en zo smaakvol. En na een nachtje is het nog lekkerder. Geschikt voor de BBQ, maar ook om te grillen, bakken, wokken en altijd een succes.



 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 tl. Gerookte paprikapoeder
2 el. Honing
1 el. Ketchup (liefst zelfgemaakt)
1 tl. Lemon pepper van Jonnie Boer
paar takjes verse tijm, geritste blaadjes
1 el. Soja saus
2 tl. Tamarinde pasta
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, geschikt voor vlees/vis in de koelkast.
kwast 
bbq of grillpan

Bereidingswijze

Doe in de kom alle ingrediënten bij elkaar, roer goed om en snijdt het vlees/vis naar keuze in ruime blokken en smeer ze goed in met de marinade, of dompel ze onder. Laat dit het liefst een nacht over in de koelkast staan. Zet de BBQ (of grill) aan, zorg voor flinke hitte en leg jouw vlees of vis erop. Rondom goed grillen en serveren met een broodje, salade, gegrilde groentes en een heerlijke frisse wijn!
Smullen maar.

Serveertip

PS, gerookte paprikapoeder koop ik op de markt, tamarinde bij de toko.

Vervang de tijm ook eens door verse rozemarijn of oregano, nieuwe twist voor nog vaker een smaakvolle BBQ :)
 

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten