1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels

Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels

Door: repas

  • , Voorgerecht
  • Geplaatst op 07-08-2014

Ingrediënten 4 personen


160 gram suiker
190 ml limoensap
375 ml water
200 ml Sake
30 gram Wabi
150/200 gram boekweit noedels
olijfolie
1 eetlepel munt fijn gehakt
1 theelepel koriander paste of 1 eetle vers gehakte Koriander.
2 eetlepels gesnipperde sjalot.
2 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels Soja
snufje zouten en peper
 1 grote makreel filet zonder vel
rasp van 1 limoen en nog wat sap van een limoen


Verder heb je nodig


Schaal voor in de vriezer
Vork
pan
 

Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels
Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels

Dit japans getinte gerecht heb ik zowel als Amuse maar ook als voorgerecht gemaakt.
Heel apart door de Granité

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor de Granité de suiker met limoensap de sake het water en de wasabi goed door elkaar ( eventueel met staafmixer).
Giet in een lage bak en zet in de diepvries, roer af en toe om.
Kook de boekweit noedels in gezout water en spoel af onder koud stromend water.
Breng op smaak met olijfolie, Koriander en de munt.
Voeg de sjalotjes en het limoensap toe en breng verder op maak met zout en pepr Chilisaus en soja saus.
maak de makreel filet fijn en doe deze door de boekwet noedels ( kan ook op de boekwetnoedels)
Verdeel de noedels over de amuse glazen of de martiny glazen als voorgerecht.
( Leg eventueel daar de makreel over, als je het er niet door hebt gedaan).
en daarop de Granité doe er wat Limoensap rasp op.
 

Serveertip

Heel verfrissend voorgerecht.
Leuk met stokjes eten.

Bron

Topkoks voor thuiskoks. Sergio Herman . ( naar eigen smaak aangepast)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van repas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top