1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tabouleh
  5. Zomerse Tabouleh

Zomerse Tabouleh

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2014

Ingrediënten 4 personen


150 g bulgur
½ el olie
½ kippen- of groentebouillontablet
½ citroen
½ - 1 bos platte peterselie, fijngehakt
5 takjes verse munt, fijngehakt
3 tomaten, in stukjes
3 bosuitjes, in ringetjes
Voor dressing:
2 el olijfolie extra vierge
1 el kruidenazijn
1 tl honing
1 el grove mosterd
peper en zout uit de molen



Zomerse Tabouleh
Zomerse Tabouleh

Lekker recept uit Doordeweeks van Smult 4!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meet de bulgur af in een schaaltje en meet in
eenzelfde schaaltje 1½ keer zoveel water af.
Houd water apart.
2. Verhit olie in een hapjespan en roerbak hierin
bulgur tot deze geurt en korrels met een
olielaagje bedekt zijn. Schenk water in de pan
en verkruimel bouillontablet erboven. Laat
bulgur op heel laag vuur in ca. 15 minuten
water helemaal opnemen. Roer af en toe.
3. Rasp gele schil dun van citroen en pers vrucht uit.
4. Klop in een schaaltje ingrediënten voor de
dressing goed door elkaar.
5. Schep lauwwarme bulgur in een schaal en
roer geraspte citroenschil, citroensap, peterselie,
munt, tomaten. bosuitjes en tenslotte de
dressing erdoor.
6. Laat de salade een uurtje staan, zodat de
smaken goed kunnen intrekken.

Bron

Smult 4



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top