Spareribs in pittige marinade

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-08-2014
  • Spareribs in pittige marinade

    Spareribs in pittige marinade

    Spareribs in pittige marinade

  • Spareribs in pittige marinade

    Spareribs in pittige marinade

    Spareribs in pittige marinade

barbecuegerecht voor 4-6 personen uit Smult 4 van zomer 2014!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 kilo spareribs
zout en peper
250 ml zonnebloemolie
5 el ketjap
1-2 el mosterd
½ citroen, uitgeperst
3-4 el honing
3-4 el donkere basterdsuiker
5-6 tenen knoflook, geperst
sambal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Hak de spareribs in behapbare stukken of laat dit de slager doen. Bestrooi spareribs met zout en peper.
2. Roer in een ruime lage schaal een marinade van olie, ketjap, mosterd, citroensap, honing suiker, uitgeperste knoflook en naar smaak sambal. Marineer de spareribs minimaal 4 maar bij voorkeur 24 uur.
3. Houd enkele eetlepels marinade apart. Doe de rest samen met spareribs in een ruime pan en schenk zoveel water op zodat spareribs net onderstaan. Kook in ca. 30 minuten gaar.
4. Laat spareribs uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.
5. Verhit barbecue. Bestrijk spareribs met achtergehouden marinade en rooster op de barbecue in 10-15 minuten goudbruin. Keer regelmatig en bestrijk tussendoor nog met marinade.
6. Slecht weer? Leg sparerib op een bakplaat en rooster 15-20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin.

Bron

Smult 4

Serveertip

WIJNTIP
Montepulciano dAbruzzo DOC Moncaro
- Mooie fruitige wijn met zwoele kruidigheid.
- Exclusief verkrijgbaar bij Albert-Heijn voor 4,69

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten