1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Argentijnse empanada

Argentijnse empanada

Argentijnse empanada
Argentijnse empanada
  • Argentijns, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2014

Empanada is een typisch argentijns gerecht, ideaal als hapje, voorgerecht of bijgerecht. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten


1 flinke blanke ui, fijngesneden
1 flinke rode ui, fijngesneden
6 tomaten, in blokjes
2el fijngehakte peterselie
450gr gehakt
2el italiaanse kruiden
15 velletjes bladerdeeg of hartige taartdeeg
3el zonnebloemolie
paar druppels tobasco
3 hardgekookte eieren
1 losgeklopt ei


Verder heb je nodig


Bakplaat, oven en bakpapier


Bereidingswijze

Laat de velletjes hartige taart deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200C.
Verwarm de olie in een pan en bak het gehakt rul samen met de ui en de italiaanse kruiden.

voeg de tomaat, tobasco en zout&peper toe, doe dit naar eigen smaak en vergeet niet tussendoor te proeven. Snijd de gekookte eieren in stukjes en roer het door het gehakt.

Maak de hartige taart plakjes iets rond door de hoekjes er rond af te snijden en verdeel de vulling over de helft van de rondjes, klap ze dubbel en maak ze dicht door met een vork de randjes plat te drukken.

Plaats de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaar en smeer ze in met het losgeklopte ei. Laat het 20min bruinen in de oven en smullen maar!

Serveertip

Ik at het met gepofte ui en aardappel uit de oven als hoofdgerecht. Heerlijk!

Kijk voor deze en andere recepten op mijn blog: www.facebook.com/floorkookt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Floorkookt


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Floorkookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top