Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2014
  • Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

    Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

    Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

  • Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

    Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

    Mohr im hemd, luchtige chocoladetaart

Deze taart werd gemaakt door Barbara Maher uit Londen, ter afronding van een diner ter gelegenheid van de samenkomst van een aantal culinaire auteurs.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 gr. boter
100 gr. witte basterdsuiker
6 eidooiers
100 gr. grof gemalen of gehakte ongepelde rauwe amandelen, kan vervangen worden door walnoten
100 gr. geraspte bittere chocolade
6 eiwitten
5 dl. stijfgeklopte en met kirsch gezoete slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 24 cm. 
Oven op 175 gr.

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met boter en bestrooi met een dun laagje basterdsuiker.
In een kom de zachte boter en basterdsuiker lichtgeel en romig kloppen.
Dan één voor één de eierdooiers erdoor kloppen. Vervolgens de fijngehakte am andelen erdoor mengen evenals de geraspte chocola.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het stijve eiwit door het chocolademengsel.
Doe het beslag in de vorm en bak in ruim 60 minuten op 175 gr. gaar.
Neem de taart uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom met de kirsch stijf.
Snijd de taart in 2 gelijke delen doormidden en breng tussen de lagen een laagje stijfgeslagen slagroom aan. Lagen op elkaar leggen en de buitenkant eveneens voorzien van een laag slagroom.
Garneer met wat geraspte chocola bovenop.

Bron

Barbara Maher

Laatste reacties

ilse366 avatar
ilse366 25-12-2014

ziet er heerlijk uit, ga het nu gelijk maken voor het toetje van vanavond, dank je

Anne1955 avatar
Anne1955 10-08-2014

Wow, meteen bewaard! Dank!

pwiggers avatar
pwiggers 09-08-2014

Zo, die lijkt me heel, heel lekker Magda. Meenemen dus naar mijn kookboek! Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten