1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. rijstschotel

rijstschotel

Door: Zorro17

  • , Hoofdgerecht
  • Geplaatst op 04-08-2014

Ingrediënten 4 personen


1 bakje champignons
1 eetl. citroensap
een kwart literblik ananasschijven
400 gram hamlappen
2 bouillontabletten
300 gram droogkokende rijst
peper en zout
2 theel. paprikapoeder
4 eetl. boter
4 eetl. amsterdamse uitjes (potje)
1 banaan
petereselie



Heerlijke rijstschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. rijst koken in water met boillontabletten.
2. champignons wassen, klein snijden en besprenkelen met citroensap.
3. vlees in stukjes snijden en bestrooien met zout, peper en paprikapoeder.
4. boter verhitten en hierin het vlees rondom bruin bakken.
5. toevoegen: champignons, uitjes, stukjes ananas en 3 min. meebakken.
6. 2 eetl. ananassap erbij doen en het vlees nog 5 min. laten stoven.
7. rijst en in stukjes gesneden banaan toevoegen en goed door elkaar scheppen.
8. op smaak brengen met zout, peper en een beetje citroensap.
9. garneren met gehakte petereselie.

Bron

Kalender



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zorro17
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top