Perzik-Aardbei clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2014
  • Perzik-Aardbei clafoutis

    Perzik-Aardbei clafoutis

    Perzik-Aardbei clafoutis

Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook.  Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken.  Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gram amandelmeel of gemalen witte amandelen
15 gram bloem
2 eieren
3 eierdooiers
70 gram rietsuiker
10 gram stevia (poeder, uit pot)
flinke mespunt (zee)zout
250 ml slagroom
1 theelepel amandelextract
300 gram fruit naar wens, schoongemaakt en in stukjes
boter en poedersuiker voor de schaal of bakvorm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven minimaal 10 minuten voor op 190 graden.
2. Klop de eieren met de slagroom in een mengbeker. Meng in een kom het amandelmeel, de bloem, het zout en de suiker/stevia. Maak een kuiltje in het midden. en voeg het ei-slagroom mengsel al roerend toe. Meng tot een glad beslag.
3. Beboter de bakvorm(pjes) en bestuif met poedersuiker.
4. Voeg het fruit toe, en daarna het beslag.
5. Bak de clafoutis ongeveer 25 minuten. Check na 15-20 minuten. De clafoutis moet goudbruin zijn en in het midden een vaste textuur hebben.
6. Laat ongeveer 10 minuten rusten. Serveer lauw, bestoven met poedersuiker en desgewenst een bolletje ijs. 

Bron

www.vertruffelijk.nl

Serveertip

Tip: als je de clafoutis serveert als nagerecht, is het leuk om elke gast een eigen portie te serveren in een 1-persoonsschaaltje.

Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl 
Neem je dit recept mee? Kijk dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl en/of like de pagina van vertruffelijk op facebook! Veel plezier en laat het smaken!

Hartelijke groet Dagmar/Vertruffelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 04-08-2014

hallo dagma ik neem hem mee en ga het binenkort maken zowel de hartige als de zoete gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten