Sushi salade
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
variatie op sushi
Bereidingswijze
1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Aangezien sushirijst wel even nodig heeft, kun je dit het best als eerste doen. Terwijl de rijst dan op staat kun je mooi de ingrediënten snijden. Ik heb zelf alles in kleine blokjes gesneden, de garnalen heb ik heel gelaten. De nori kun je in stukjes knippen maar is ook prima te scheuren.2. Breng de sushirijst op smaak met rijstazijn en een beetje zout en suiker. Laat de rijst goed afkoelen voordat je deze toevoegt aan de rest van de ingrediënten.3. Doe alle ingrediënten samen met de rijst in een grote schaal en roer goed door elkaar. Doe dit wel voorzichtig zodat je de zalm niet kapot maakt. Verdeel de salade over twee schaaltjes.Sojasaus is voor mij onmisbaar bij de sushi en dus voegde ik hier een klein scheutje van toe. Heerlijk dat zoutige bij de rest van de ingrediënten. Mocht je fan zijn van wasabi en/of gember bij de sushi, ga vooral je gang! Je kunt deze salade zo lekker maken als je zelf wil. Het beste van alles is dat deze sushi salade ook écht naar sushi smaakt, maar dat het je gewoon een hoop tijd en moeite scheelt.
Bron
Internet