Sushi salade

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Sushi salade

    Sushi salade

    Sushi salade

variatie op sushi

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

=12px250 gram sushirijst
1 bakje garnalen (150 – 200 gram)
zalmfilet (± 150 gram)
1 avocado
3 middelgrote tomaten
½ komkommer
1 vel nori
rijstazijn
sojasaus
zout
suiker

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Aangezien sushirijst wel even nodig heeft, kun je dit het best als eerste doen. Terwijl de rijst dan op staat kun je mooi de ingrediënten snijden. Ik heb zelf alles in kleine blokjes gesneden, de garnalen heb ik heel gelaten. De nori kun je in stukjes knippen maar is ook prima te scheuren.2. Breng de sushirijst op smaak met rijstazijn en een beetje zout en suiker. Laat de rijst goed afkoelen voordat je deze toevoegt aan de rest van de ingrediënten.3. Doe alle ingrediënten samen met de rijst in een grote schaal en roer goed door elkaar. Doe dit wel voorzichtig zodat je de zalm niet kapot maakt. Verdeel de salade over twee schaaltjes.Sojasaus is voor mij onmisbaar bij de sushi en dus voegde ik hier een klein scheutje van toe. Heerlijk dat zoutige bij de rest van de ingrediënten. Mocht je fan zijn van wasabi en/of gember bij de sushi, ga vooral je gang! Je kunt deze salade zo lekker maken als je zelf wil. Het beste van alles is dat deze sushi salade ook écht naar sushi smaakt, maar dat het je gewoon een hoop tijd en moeite scheelt.

Bron

Internet

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kb14 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten