Saffraanpannenkoekrolletjes gevuld met gerookte zalm
- Marokkaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Marokkaans voorgerecht van Inge, 2 aug 2014
Ingrediënten 4 recipe.people
100 gram bloem;2 eieren;
2 dl. melk;
1 eetlepel olijfolie;
1 mespuntje zout;
1 mespunt saffraanpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
1 mespunt peper;
verse bieslook;
een pakje verse roomkaas;
gerookte zalm.
Benodigdheden
Minitajines of kleine schoteltjesBereidingswijze
VoorbereidingDoe de bloem in een kom, roer er de eieren en het zout doorheen en mix goed totdat je een glad deeg krijgt.
Roer er dan beetje bij beetje de olijfolie en de melk doorheen.
Voeg er dan de saffraan, de kurkuma, de peper en de gehakte verse bieslook (zoveel als je lekker vindt) aan toe.
Roer alles nogmaals goed door elkaar; zorg dat er geen klontjes ontstaan.
Verhit wat boter of olie in een (pannen-)koekenpan en bak zoveel dunne pannenkoeken van het beslag totdat het beslag op is.
BereidingswijzeLaat de pannenkoeken afkoelen en besmeer elke pannenkoek met een laagje roomkaas en beleg met dunne plakjes gerookte zalm.
Rol elke belegde pannenkoek stevig op en snijd elke pannenkoekrol in brede stukken.
Bron
Internet