Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Verrukkelijk toetje van aardbeien in een glaasje ( met alcohol )

Verrukkelijk toetje van aardbeien in een glaasje ( met alcohol )

Door: pwiggers

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-08-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gram aardbeien
2 - 3 eetlepels suiker (poedersuiker is nog lekkerder)
1 eetlepel aardbeienjam (is niet echt nodig, maar versterkt de smaak van de aardbeien)
mespunt zout (is smaakversterker in zoete gerechten)
2 eetlepels wodka
2 eetlepels creme de cassis
slagroom om te garneren


Verder heb je nodig


Pannetje om de aardbeien kort te verwarmen
staafmixer
4 glazen

Verrukkelijk toetje van aardbeien in een glaasje ( met alcohol )
Verrukkelijk toetje van aardbeien in een glaasje ( met alcohol )

Zomer, dus een lekker toetje met aardbeien!
Ik wilde het graag voorbereiden want als we gasten hebben wil ik niet te lang in de keuken staan.
Ergens las ik een recept van aardbeien met slagroom, waarbij door de slagroom wat wodka en creme de cassis werd geklopt.
Ik bedacht dat ik de aarbeien zou pureren en door de aardbeienpuree de drank zou doen.
Dat viel goed in de smaak en ik hoefde er bijna niets meer aan te doen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Hou 4 aardbeien apart om te garneren.
Doe de aardbeien met de suiker, zout en de aardbeienjam in een paannetje en verwarm dit kort.
Mix de aardbeien met de staafmixer.
Doe de wodka en de creme de casis door de aardbeienmassa en zet dit koel weg.

Vul de glazen met de aardbeien. Garneer met een toef slagroom en een aardbei.
Dan......smullen maar!!!
 

Serveertip

Leuk om er nog een glaasje aardbeienlikeur naast te zetten en eventueel een paar amarettini.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top