Gerookte eendenborst met verrukkelijke kruidige kersensaus

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-08-2014
  • Gerookte eendenborst met verrukkelijke kruidige kersensaus

    Gerookte eendenborst met verrukkelijke kruidige kersensaus

    Gerookte eendenborst met verrukkelijke kruidige kersensaus

Afgelopen woensdag als vooraf bij een dineetje gemaakt. Viel erg in de smaak. Gerookte eendenborst kun je met veel combineren, maar deze combinatie vonden we wel erg lekker.
Bij het bladeren in mijn kookboeken kwam ik op het idee om dit te doen. Een gewone zoete saus trok mij niet zo aan, dus wat kruiden toegevoegd. Het was echt een succes.
De plakjes eendenborst , die ik altijd in pakjes koop, verwarm ik altijd even in de koekenpan voor het opdienen. De smaak van de eendenborst komt dan beter tot zijn/haar recht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 pakjes met plakjes gerookte eendenborst
1 kleine pot kersen op sap zonder pit (plm.360 gr)
1/4 liter droge rode wijn
1/8 liter crème de cassis
1 afgestreken theelepel tijm
mespunt zout
mespunt cayennepeper
1 afgestreken eetlepel maizena
wat sla om te garneren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 326,28 kcal
Koolhydraten 26,37 g
Eiwitten 10,06 g
Vetten 10,74 g
Benodigdheden
Borden om de salade op te serveren
pannetje voor de saus
koekenpan voor de eendenborst

Bereidingswijze

Laat de kersen goed uitlekken. (bewaar iets van het kersenap voor de maizena)
Breng de rode wijn en crème de cassis in een pannetje aan de kook.
Roer de maizena aan met wat kersensap.
Zodra de wijn kookt de maizena erdoor roeren. Weer aan de kook brengen.
Doe de kersen bij de saus.
Door het vocht van de kersen wordt de saus minder dik. Vindt je de saus toch nog te dik dan creme de cassis toevoegen.
Op smaak maken met de tijm, zout en cayennepeper. Proeven of de saus zo naar je smaak is anders nog wat van de kruiden toevoegen.

Verwarm de plakjes eendenborst kort in de koekenpan.

Dien de plakjes eendenborst op met de kersen. Garneer met wat salade.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-08-2014

Lekker gerookte eendenborst en dan zo met die kersensaus heel appart. Je ziet het wel vaker met gewoon warme eend als hoofdgerecht maar dit ziet er goed uit. Bedankt, Margrit

hermien_kg avatar
hermien_kg 02-08-2014

Dat ziet er heerlijk uit. Te mooi om op te eten, maar ik ga het toch een keer maken. Bedankt en groetjes, Hermien

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 01-08-2014

Heb 'm bewaard, want lijkt me lekker, maar nu eerst even naar Portugal, groet Roger

pwiggers avatar
pwiggers 01-08-2014

marcdepester schrijft in mijn meldingen: Zeer goed idee beste petra met de gerookte eendenborst met kruidig kersensausje.....ga het eens proberen ! beste groeten, marc

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten