
4 eieren
250 g spekblokjes
4 portobello champignons, schoongeveegd en in plakken
1 teen knoflook, fijngehakt
200 g eikenbladsla of eikenbladsla-melange (zakje)
2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
40 g croutons naturel
Pan voor de eieren.; koekenpan; flinke kom. 4 diepe borden
Ziet deze salade met ei, dikke plakken portobello en spekjes er niet heerlijk uit? Deze maaltijdsalade staat binnen 25 minuten op tafel.
Kook de eieren in 5-7 minuten halfzacht. Spoel ze onder koud stromend water en laat ze een beetje afkoelen.
Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes op laag vuur tot ze bruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Schenk het meeste spekvet uit de pan en bak in een beetje vet de repen portobello 3-4 minuten al omscheppend; voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Strooi er wat zout en peper over.
Meng in een schaal de sla met de witlof, plakken portobello en knoflook-vinaigrette. Verdeel de salade over 4 diepe borden. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op de borden met sla. Strooi er de spekjes en croutons over.
Lekker met landbrood en kruidenboter.
Http://www.vriendin.nl/koken/recepten/7321/recept-voor-salade-met-portobello-spekjes-en-ei
ruthbrock 12-08-2014
hoi Margrit. Leuk dat je dit recept meenam. laat het je smaken. Wij zijn net terug uit Toscane. Super mooi weer, eleke dag 27-30 graden. Heerlijk eten en geweldige, leuke, behulpzame mensen. Gezellig om weer van je te horen. liefs ruth
rmdelvoie 08-08-2014
Ruth, wat een heerlijke ingredienten voor een salade, ik zet dit lekkere recept in mijn kookboek. Laat je wel iets weten zodra ik het gemaakt heb. Groetjes, Margrit