Een lekkere tequila sunrise!

  • Geplaatst op 29-07-2014
  • Een lekkere tequila sunrise!

    Een lekkere tequila sunrise!

    Een lekkere tequila sunrise!

Tequila Sunrise betekent in het Engels zonsopgang van tequila. Het is een kleurige zomercocktail die iedereen wel eens op vakantie heeft gedronken. Je maakt de Tequila Sunrise van vruchtensap, grenadine en tequila. De naam is afkomstig van de kleur, omdat het drankje de geel-oranje kleuren van een zonsopgang (sunrise) heeft. De uitdaging van deze cocktail zit dus niet zozeer in de smaak, maar in de kleuropbouw.

Deel dit recept

Ingrediënten
Tequila (1 deel)
Sinaasappelsap (2,5 delen)
Grenadine
Scheutje limoen of citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De basis van de Tequila Sunrise kun je maken in een shaker of in het glas. Meest logisch en efficiënt is in het glas. Gebruik bij voorkeur een mooi lang longdrink glas of een hurricane glas gevuld met met ijsblokjes. 1 deel tequila, 2,5 deel sinaasappelsap en een half deel limoensap. Goed roeren met een barlepel. Hierna giet je op gevoel de grenadine in het midden van het glas. De zwaartekracht doet daarna zijn werk. De grenadine zakt omdat het zwaarder is naar beneden en geeft een mooi kleureffect. Garneren met een sinaasappelschijfje. Tequila Sunrise! Een zonsopgang in je cocktailglas.

PS: de klassieke Tequila Sunrise maak je met sinaasappelsap, maar deze cocktail kun je ook maken met perziksap, meloensap of ananassap.

Bron

cocktailicious.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten