1. Home
  2. Recepten
  3. Een lekkere tequila sunrise!

Een lekkere tequila sunrise!

Door: PimD1988

  •  ,
  • Geplaatst op 29-07-2014

Ingrediënten


Tequila (1 deel)
Sinaasappelsap (2,5 delen)
Grenadine
Scheutje limoen of citroensap


Een lekkere tequila sunrise!
Een lekkere tequila sunrise!

Tequila Sunrise betekent in het Engels zonsopgang van tequila. Het is een kleurige zomercocktail die iedereen wel eens op vakantie heeft gedronken. Je maakt de Tequila Sunrise van vruchtensap, grenadine en tequila. De naam is afkomstig van de kleur, omdat het drankje de geel-oranje kleuren van een zonsopgang (sunrise) heeft. De uitdaging van deze cocktail zit dus niet zozeer in de smaak, maar in de kleuropbouw.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De basis van de Tequila Sunrise kun je maken in een shaker of in het glas. Meest logisch en efficiënt is in het glas. Gebruik bij voorkeur een mooi lang longdrink glas of een hurricane glas gevuld met met ijsblokjes. 1 deel tequila, 2,5 deel sinaasappelsap en een half deel limoensap. Goed roeren met een barlepel. Hierna giet je op gevoel de grenadine in het midden van het glas. De zwaartekracht doet daarna zijn werk. De grenadine zakt omdat het zwaarder is naar beneden en geeft een mooi kleureffect. Garneren met een sinaasappelschijfje. Tequila Sunrise! Een zonsopgang in je cocktailglas.

PS: de klassieke Tequila Sunrise maak je met sinaasappelsap, maar deze cocktail kun je ook maken met perziksap, meloensap of ananassap.

Bron

Cocktailicious.nlDeel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PimD1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top