Marokkaanse Marinade voor kipfilet

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2014

Een heerlijke marinade voor elk jaargetijde. Deze hoeveelheid marinade is goed voor ca 600 gram kipfilet oftewel 4 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3/4 eetlepel Original Spices Ras el Hanout
2 ingelegde citroenen
1 sjalotje
2 theelepels gedroogde munt
1 theelepel gedroogde oregano
2 uitgeperste knoflookteentjes
4 eetlepels abrikozenjam
4 eetlepels chili-olie
600 gr kipfilet(stukjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, thee- en eetlepel, knoflookpers, mes, snijplank en bbq

Bereidingswijze

Snijd de ingelegde citroenen in parten, verwijder het vruchtvlees en hak de aromatische schillen fijn. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Roer alle ingrediënten in een grote kom door elkaar en meng er de stukjes kipfilet door.
 
Marineer de blokjes kipfilet 4 uur bij kamertemperatuur of een nacht in de koelkast.
Rijg de gemarineerde kip aan spiezen, evt afgewisseld met groente-stukjes naar keuze en rooster ze in ca 4-5 minuten per kant.

Serveertip

Wissel de kipfiletstukjes eens af met groente of fruitstukjes. Is lekker fris deze zomermaanden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten