Arabische lamsburgers met spinaziesalade
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze lamsburgers draai je makkelijk en snel in elkaar met behulp van een keukenmachine. Verse spinazie kun je bijvoorbeeld bakken, maar ook rauw verwerken in een salade. Bij dit gerecht wordt er een Griekse salade van gemaakt met een eenvoudige te maken lekkere dressing. Samen met wat (Turks) brood en wat lekkere bijpassende dipsausjes een lekker en compleet diner.
Ingrediënten 2 personen
Voor de lamsburgers250-300 gram lamsgehakt
1 kleine rode ui
5 verse muntblaadjes
kneepje rode peperpasta
1 eierdooier
zeezout
peper
1/2 theelepel venkelzaad
1 theelepel kurkuma
snufje gemalen kruidnagelpoeder
Voor de salade
200 gram verse spinazie
1/2 blok feta, in langwerpige schijfjes of blokjes
1/2 ui in zo dun mogelijke ringen
1/3 komkommer in schijfjes
1 tomaat in schijfjes
een paar olijfjes (naar wens)
Voor de saladedressing
60 ml olijfolie extra vierge
1/2 teen knoflook
1 eierdooier
1 theelepel dijon mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
zeezout en peper
Benodigdheden
Een kleine en een grote mengkom voor de keukenmachine
Bereidingswijze
Bereiding lamsburgers
1. Mix alle ingrediënten voor de lamsburgers behalve het gehakt in een grote keukenmachine. Voeg het lamsgehakt toe, mix opnieuw, en maak er met natte handen burgers van.
2. Verhit olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en braad de lamsburgers aan beide zijden mooi bruin. Maak ondertussen de salade.Bereiding salade
1. Was en droog de spinazie zo nodig. Verwijder de steeltjes van de spinazie door elk blaadje in de lengte dubbel te vouwen en de steel eruit te trekken.
2. Voeg de overige ingrediënten aan de salade toe.Bereiding saladedressing
1. Meng alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en lepel de dressing over de salade.Serveertips
Lekker met Turks brood en dipsausjes zoals tzaziki, yohurt munt dip, harissa en hummus. Als je ook nog afsluit met verse muntthee en amandelkoekjes heb je lekker in oosterse sferen kunnen genieten.
Bron
www.vertruffelijk.nl'
Serveertip
Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl
=12pxNeem je dit recept mee? Kijk dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl en/of like de pagina van vertruffelijk op facebook! Veel plezier en laat het smaken!
=12pxhartelijke groet Dagmar/Vertruffelijk