Sperziebonensalade met geitenkaas-frambozendressing

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2014
  • Sperziebonensalade met geitenkaas-frambozendressing

    Sperziebonensalade met geitenkaas-frambozendressing

    Sperziebonensalade met geitenkaas-frambozendressing

Zomer, zon, lekker warm!. Dus hadden we trek in een salade.
Dan kijk je in je koelkast en vindt daar wat ingrediënten waar je wel iets mee kunt.
Zo ontstond deze heerlijk sperziebonensalade.
Wij hebben ervan gesmuld samen met gebakken aardappeltjes. Ik had "La Ratte" aardappeltjes. Kleine Franse aardappeltjes. Heerlijk rauw gebakken in de koekenpan. Beetje zeezout en versgemalen peper. Nog wat tijm erover en smullen maar!

In mijn salade heb ik frambozen-edik gebruikt. Dit kun je vervangen door frambozenazijn te gebruiken. Azijn is wat zuurder dan edik. Doe dan eventueel wat meer olijfolie en honing door de dressing.
Proeven en genieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram sperziebonen
150 gram champignons in plakjes
1 eetlepel olijfolie
2 lente-uitjes in hele smalle ringetjes
6 kerstomaatjes, gehalveerd of eventueel in vieren gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
wat geschaafde Parmezaanse kaas
4 wat dikkere plakken bakbacon (eventueel plakjes gerookt ontbijtspek of reepjes mager rookspek)
Rucola of andere sla en wat peterselie als garnering
 
Dressing:
Plm. 30 gram zachte jonge geitenkaas
2 eetlepels frambozen-edik (ev. 1 eetlepel frambozenazijn)
2 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
2 theelepels vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
saladeschaal
vergiet

Bereidingswijze

Haal de geitenkaas plm. half uur voor gebruik uit de koelkast.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
 
Kook de sperziebonen beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in het vergiet.
Roer de geitenkaas-frambozen-dressing door de nog warme sperziebonen.
 
Rooster de pijnboompitten in en droge koekenpan. Laat ze afkoelen.
Verhit hierna de olie in de koekenpan.
Bak hierin de plakjes champignons. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Bak de plakken bacon in dezelfde koekenpan knapperig en bruin.
 
Meng de sperziebonen met de champignons, lente-uitjes en tomaatjes.
Proef of de salade naar je zin is.
 
Verdeel de salade over een schaal. Strooi de geroosterde pijnboompitten en de geschaafde Parmezaanse kaas over de salade. Garneer met wat rucola of andere sla en at peterselie.
Leg de plakken gebakken bacon over de salade.

Serveertip

De salade is ook heel lekker met gedroogde tomaatjes in plaats van kerstomaatjes.
Verse tijm is altijd lekker erdoor.

In plaats van de bacon kun je ook spekreepjes door de salade doen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

magdas avatar
magdas 13-05-2016

Heerlijk deze salade, bij gebrek aan frambozenazijn of edik heb ik frambozen opgekookt met witte balsamico I azijn. Met de staafmixer gepureerd, honing en olijfolie plus mespuntje zout toegevoegd, dat werd een heerlijke dressing.

deonart avatar
deonart 02-08-2014

edik is te verkrijgen vanaf 250 ml ik bent niet zo in gebak of nagerechten, maar ik heb een sjalot edik en dit is toepasbaar in verschillende soorten dressings, cocktail sauzen, marinades enz. Een heel verfijnde smaak die net dat ietje extra's aan de algemene smaak geven.

ecureuil avatar
ecureuil 02-08-2014

aan oordaj: Edik mag geen azijn heten omdat het minder dan 4 procent azijnzuur bevat, Je kunt dus ook frambozenazijn gebruiken en daar dan wat minder van. Of gewone azijn mengen met gepureerde frambozen. Edik kun je namelijk niet zo lang bewaren als azijn en als het dan voor 1 recept is...

pwiggers avatar
pwiggers 01-08-2014

Frambozenedik kun je onder meer bestellen via internet bij http://www.bijzonderesmaken.nl/.

oordaj avatar
oordaj 01-08-2014

lijkt me heerlijk! Waar haal je frambozen-edik??

foekje1 avatar
foekje1 29-07-2014

de dressing spreekt me erg aan en ga ik binnenkort ook maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten