Portugese kalfsschenkel

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2014
  • Portugese kalfsschenkel

    Portugese kalfsschenkel

    Portugese kalfsschenkel

  • Portugese kalfsschenkel

    Portugese kalfsschenkel

    Portugese kalfsschenkel

Een recept met een gouden randje, erbij een verrukkelijke saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 kleine uien
1 citroen
1 sinaasappel
4 schijven kalfsschenkel zoals voor osso buco
vers gemalen peper en zout naar smaak
1 eetl. bloem
100 gr. gepelde amandelen
80 gr. boter
1/2 theekopje kippenbouillon
100 gr. rozijnen
2 dl. rode port
een snufje cayennepeper
1 bij elkaar gebonden kruidenboeket van tijm, laurier en peterselie


 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan met dikke bodem.

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Was de citroen en sinaasappel. Snijd van de citroen heel dun 10 cm schil af (zonder wit) en snijd het stukje schil in heel dunne juliennereepjes. schil op dezelfde manier de hele sinaasappel en snijd de schil eveneens in julienne. zet de reepjes citroen en sinaasappel op met wat water, kook ze 10 minuten, spoel ze af onder stromend water en laat uitlekken in een zeef. Pers het sap uit de sinaasappel. 

Bestrooi de schenkels met peper en zout en wentel ze door de bloem.
Rooster de amandelen in een pannetje met een klein beetje van de boter en laat afkoelen.
Zet de bouillon klaar met daarin de rozijnen om te wellen. Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem. Bak de schenkels rondom aan totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. Fruit de uien even mee.

Neem het vlees uit de pan en blus het bezinksel met sinaasappelsap en schrap het los van de bodem. Doe de rozijnen met bouillon erbij en de port. Leg de het vlees terug in de saus. Voeg cayennepeper toe. Leg het kruidenboeket ertussen in en verdeel de julienne van citroen en sinaasappel over het vlees.

Schep wat van de saus over het vlees. doe het deksel op de pan en laat op een laag pitje het vlees gaar worden in ruim 60 minuten. Af en toe roeren en indien nodig ietsje water toevoegen (zo min mogelijk). De saus moet dun, ietsje gebonden zijn en transparant.

Voor het opdienen de geroosterde amandelen erover strooien en opdienen met bijv. rijst en peultjes.

Eet smakelijk!

Bron

De avontuurlijke keuken van Berthe Meijer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten