Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2014
  • Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

    Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

    Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

Heerlijk slank rijstpannetje. Snel klaar en smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram basmati-rijst
2 kippenbouillontabletten
1 eetlepel zonnebloemolie of arachide-olie
3 middelgrote wortelen
1 middelgrote prei
250 gram champignons
stukje gemberwortel (plm. 2 cm.)
2 teentjes knoflook
1 blikje of potje bamboescheuten in reepjes (314ml)
300 gram rundergehakt
zout
peper
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel droge sherry ot citroensap
4 eetlepels pittig zoete chilisaus
5 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan om de rijst te koken
grote wok

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water met de kippenbouillontabletten volgens de bereidingswijze op het pak.
Wortelen schillen, wassen en in smalle reepjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Gemberwortel schoonmaken; in reepjes snijden.
Bamboescheuten laten uitlekken en eventueel kleiner snijden.
Knoflook pellen en snipperen.

Olie in de wok verhitten.
Gehakt hierin rul bakken.
Kruiden met peper, zout en kerriepoeder.
Gemberwortel en knoflook toevoegen en even (2 minuten) meebakken.
Champignons, wortelreepjes en preireepjes toevoegen. Plm. 3 minuten al roerend meebakken.
Bamboescheuten toevoegen
Op smaak maken met chilisaus, sojasaus en sherry of citroensap.

Serveertip

Gewoon lekker en gezond!

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 31-07-2014

N.a.v. reactie van gitta_b en cecileg:De Pedro Ximenez-edik die ik gebruikt heeft een at zure smaak omdat het een edik is. In veel Chinese recepten wordt droge sherry gebruikt. Die smaakt hier het lekkerste. Ik heb dit ook al eens eerder gemaakt met droge sherry. Is echt goed.. Restand bamboescheuten kun je gewoon invriezen hoor!. Ik heb ook altijd teveel. Bij gebruik niet eerst laten ontdooien maar bevroren door het gerecht doen.

Cecileg avatar
Cecileg 29-07-2014

Heeft iemand een idee of je bamboescheuten, uit een blikje, die je over hebt,daarna nog in de diepvries kunt doen? Lieve groet Cecile

gitta_b avatar
gitta_b 29-07-2014

Nu vind ik wel dat er een enorm verschil van smaak is tussen Pedro Ximenez (mierzoet!) en droge sherry, dus ik ben héél erg benieuwd! Ga het zeker eens proberen.

hermien_kg avatar
hermien_kg 25-07-2014

Hallo Petra, ik heb dit recept bewaard. Zodra ik alle benodigheden bij elkaar heb, zal ik het eens maken. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit. Groetjes, Hermien

mialubbe avatar
mialubbe 24-07-2014

lijkt me heerlijk, ik bewaar het recept nog even.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten