500 gram (struik)-tomaten
150 gram zwarte olijven zonder pit (liefst Kalamata olijven dat zijn echte zwarte olijven)
1 teentje knoflook (heel fijn gesnipperd of gprst)
4 takjes verse tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
3 - 4 eetlepels olijfolie
1 - 2 eetlepels balsamico-azijn
zout, versgemalen zwarte peper
theelepel vloeibare honing
Schaal
mesje
plankje
Gisteren gemaakt voor de bbq bij onze nicht Ik las het recept en het leek mee heel lekker. Nou, dat was het ook. Deze bruschettadip is niet alleen om te dippen maar heel lekker bij een stuk geroosterd of gebakken vlees of kip. Ook lekker op stokbrood.
Ik heb het recept iets aangepast door in de marinade geen suiker maar een beetje honing te doen en een teentje knoflook door de dip te doen. In het originele recept is geen knoflook gebruikt.
Tomaten wassen. Pitjes verwijderen. Tomaten in hele kleine stukjes snijden.
Olijven in kleine stukjes hakken.
Knoflook pellen en snipperen of uitpersen.
Tijmtakjes wassen en blaadjes eraf ritsen.
Dan alle ingrediënten door elkaar mengen en plm. 1/2 uur laten intrekken.
Heerlijk bij de BBQ
Kochen & Geniessen Partyhits mei 2014
ggiea 08-08-2014
Lijkt me heerlijk bij vlees of vis, ik heb het meegenomen, dank je wel.
hermien_kg 27-07-2014
Hoi Petra, ik neem je recept mee en bij de eerstvolgende barbecue hoop ik het op tafel te zetten. Groetjes, Hermien