1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bruschettadip van tomaten olijven knoflook en kruiden. Lekker BBQ

Bruschettadip van tomaten olijven knoflook en kruiden. Lekker BBQ

Door: pwiggers

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2014

Ingrediënten 6 personen


500 gram (struik)-tomaten
150 gram zwarte olijven zonder pit (liefst Kalamata olijven dat zijn echte zwarte olijven)
1 teentje knoflook (heel fijn gesnipperd of gprst)
4 takjes verse tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
3 - 4 eetlepels olijfolie
1 - 2 eetlepels balsamico-azijn
zout, versgemalen zwarte peper
theelepel vloeibare honing
 


Verder heb je nodig


Schaal
mesje
plankje

Heerlijk mengsel van tomaten, olijven, knoflook en kruiden.
Heerlijk mengsel van tomaten, olijven, knoflook en kruiden.

Gisteren gemaakt voor de bbq bij onze nicht Ik las het recept en het leek mee heel lekker. Nou, dat was het ook. Deze bruschettadip is niet alleen om te dippen maar heel lekker bij een stuk geroosterd of gebakken vlees of kip. Ook lekker op stokbrood.
Ik heb het recept iets aangepast door in de marinade geen suiker maar een beetje honing te doen en een teentje knoflook door de dip te doen. In het originele recept is geen knoflook gebruikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tomaten wassen. Pitjes verwijderen. Tomaten in hele kleine stukjes snijden.
Olijven in kleine stukjes hakken.
Knoflook pellen en snipperen of uitpersen.
Tijmtakjes wassen en blaadjes eraf ritsen.
Dan alle ingrediënten door elkaar mengen en plm. 1/2 uur laten intrekken.

Serveertip

Heerlijk bij de BBQ

Bron

Kochen & Geniessen Partyhits mei 2014



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top