Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien
- Aziatisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-07-2014
Ik heb altijd een voorraad bami of nasi in 1 persoons porties in mijn diepvries. En dan verzin ik per keer voor eten een vlees gerechtje die als ware als garnituur komt over de opgebakken nasi of bami. Deze gerechtje is weer zo een, makkelijk toegankelijk, want jij hebt waarschijnlijk al alle ingrediënten in huis.
Bereidingswijze
VOOR HET VLEES
olie voor bakken
2 uien in dunne halve ringen (lekker veel uien, is gezond en lekker)
genoeg kippenbouillon voor vlees om in te stoven
iets suiker
1 t donkere sojasaus (voor kleur en smaak)
1. Bak het vlees in olie tot alle kanten mooi bruin.
2. Voeg de uienringen toe en bak tot ze zacht zijn.
3. Meng wat kippenbouillon door marinade en voeg marinade bij het vlees.
4. Stoof het vlees tot zacht en saus ingedikt en meng dan de donkere sojasaus erdoor. (zo 20-30 min.)
5. De zoetzuur gehalte bepaal je door er meer suiker of meer limoen toe te voegen.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Garneer bami of nasi met Aziatisch gestoofde hamlapjes. Ook erg lekker met gekookte rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties