Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2014
  • Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

    Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

    Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

  • Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

    Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

    Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

  • Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

    Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

    Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

Ik heb altijd een voorraad bami of  nasi in 1 persoons porties in mijn diepvries. En dan verzin ik per keer voor eten een vlees gerechtje die als ware als garnituur komt over de opgebakken nasi of bami. Deze gerechtje is weer zo een, makkelijk toegankelijk, want jij hebt waarschijnlijk al alle ingrediënten in huis.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g hamlappen, in heel dunne lange reepjes gesneden (half bevroren snijd het best)
 
VOOR marinade
1/2 t zout
2 e lichte sojasaus
1 teentje knoflook, fijn
1 rode of groene peper, fijn
2 t limoensap of citroensap
 
Laat vlees een half uur in marinade marineren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR HET VLEES
olie voor bakken
2 uien in dunne halve ringen (lekker veel uien, is gezond en lekker)
genoeg kippenbouillon voor vlees om in te stoven
iets suiker
1  t donkere sojasaus (voor kleur en smaak)
 
1. Bak het vlees in olie tot alle kanten mooi bruin.
2. Voeg de uienringen toe en bak tot ze zacht zijn.
3. Meng wat kippenbouillon door marinade en voeg marinade bij het vlees.
4. Stoof het vlees tot zacht en saus ingedikt en meng dan de donkere sojasaus erdoor. (zo 20-30 min.)
5. De zoetzuur gehalte bepaal je door er meer suiker of meer limoen toe te voegen.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Garneer bami of nasi met Aziatisch gestoofde hamlapjes. Ook erg lekker met gekookte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten