1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaghetti
  5. Radijs spaghetti

Radijs spaghetti

Door: molenmeisje

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2014

Ingrediënten 2 personen



1 flinke bos radijs met vers loof
250 gram spaghetti
2 gesnipperde sjalotten
1 el olie
2 tenen fijngehakte knoflook
1 mespunt chilivlokken
2 el gehakte bladpeterselie
50 gram geroosterde en gehakte hazelnoten ( walnoot smaakt ook)
Citroensap
Vergine olijfolie
Parmenzaanse of gewoon lekkere oude boerenkaas
Peper en zout uit de molen


Radijs spaghetti
Radijs spaghetti

In mijn minituintje groeit natuurlijk radijs. Nooit geweten dat je ook het verse blad gewoon op kunt eten. Een heerlijke vegetarische maaltijd waarin je het vlees niet zult missen. En héél snel klaar.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de radijs, snijd het blad in repen en de knolletjes in halve maantjes.
Zet water met zout op voor de spaghetti.
Fruit de sjalotten glazig in wat olie samen met de chili en de knoflook. Kook ondertussen de spaghetti.
Doe de radijs, het blad, de peterselie en de noten erbij. Schep om en haal de pan van het vuur. Schep de spaghetti erdoor met een lepel kookvocht.. Maak af met een flinke scheut vergine olie, flink wat citroen en wees niet zuinig met geraspte kaas. Dit geeft je gerecht samenhang. 

Serveertip

Radijs kun je ook in een bloembak kweken. Zeker de moeite waard als je dit recept eens wilt proberen.

Bron

De moestuin van Mme Zsazsa €" Dorien Knockaert, Kim Leysen



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top