1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Chorizo bonen

Chorizo bonen

Door: molenmeisje

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2014

Ingrediënten 4 personen



2 el olijfolie
2 gesnipperde uien
1 rode paprika in reepjes
2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
250 gram pittige chorizo in plakjes ( of verse als je dit kunt krijgen)
1 blik of pot limabonen ( 2 blikken kan ook)
1 blik tomatenblokjes
Zout en peper uit de molen
Fijngehakte peterselie en extra vergine olijfolie


Verder heb je nodig


Flinke sudderpan

Chorizo bonen
Chorizo bonen
Chorizo bonen
Chorizo bonen
Chorizo bonen

foto: deonart

foto: deonart

Zo simpel en overheerlijk in de vakantie op een warme dag, na een dag hard werken. Je zult verrast zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en paprika tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chorizo toe. Als de worst vet loslaat kunnen de bonen erbij. Schep die er voorzichtig door en als alles mooi oranje is kunnen de tomatenblokjes erbij. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Nog lekkerder is het als je dit gerecht laat afkoelen en later langzaam opwarmt. Serveer met peterselie, een scheutje vergine olie, een frisse groene salade en knapperig brood.
Natuurlijk kun je zelf je bonen koken maar ik vind een pot ook heerlijk. Iedere Turkse winkel verkoopt deze. Verse chorizo haal ik in Haarlem http://www.spanishharlem.nl/
Ik sla altijd een voorraadje in en stop ze in de vriezer.

Bron

Peulvruchten ‚€" Jenny Chandler



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top