Heet weer: Maak een pittige, gezonde salade:Mangosalade met
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
Veel te heet om te koken, maak deze heerlijke frisse salade met geroosterde kipfilet en eet er heerlijk knapperig stokbrood bij met kruidenboter
Ingrediënten 4 personen
2 eetl. Thaise vissaus2 eetl. bruine basterdsuiker
Sap van 1 citroen
1 teentje knoflook, gepeld
1/2 - 1 rode spaanse peper in reepjes
400 gr. kipfilet
2 eetl. (roerbak) olie
2 sjalotten, in dunne ringen
1 rijpe, maar stevige mango in plakjes
3 citroenblaadjes (djeroek poeroet) in reepjes
75 gr. ongezouten pinda's , grof gehakt
2 eetl. grof gesneden koriander
2 eetl. grof gesneden munt
Benodigdheden
Kommetje; knoflook pers; grillpan; 2 vorken; grote menglepel
Bereidingswijze
Roer in een kommetje een dressing van de vissaus, suiker en het citroensap tot de suiker is opgelost. Pers de knoflook erboven uit en roer de spaanse peper erdoor.
Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met de olie en rooster ze in 10-12 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar.
Trek de filets met 2 vorken in reepjes en meng ze in een kom met de HELFT van de dressing. Laat de kip lekker afkoelen in de koelkast
Schep dan de sjalot, mango, citroenblaadjes, pinda's, koriander en de HELFT van de munt luchtig door de kip.
Meng de rest van de dressing erdoor. Bestrooi de salade met de rest van de munt.
Bron
Inmerc/salade
Serveertip
Heerlijk met vers knapperig stokbrood met kruidenboter