Pina Colada cupcakes
- 30-60 min.
Cupcakes met kokos, ananas en een scheutje rum met daarop een romige kokosbotercreme. Heerlijke cupcake voor zonnige dagen!
Ingrediënten 10 personen
Voor de cupcakes:1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren
50 ml kokosmelk
50 ml melk
100 g geraspte kokos
100 g ananasschijven (fijngehakt)
rum (of kokosnootrum)
Voor de topping:
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Botercrème
75 ml melk
25 ml kokosroom
100 g boter (op kamertemperatuur)
Voor decoratie:
strooibus Dr. Oetker CupCake Glittersuiker (roze)
Mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker CupCake Vormpjes (rode)
Bereidingswijze
Voor de cupcakes:
1. Voeg aan de basismix de kokosmelk en melk toe en het scheutje kokosrum. Doe de boter en eieren erbij en meng dit met de mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg ,als alles gemengd is met elkaar, de fijngeraspte kokos en de fijngehakte ananas toe. Klop het besag daarna nog een minuut op de hoogste stand.
2. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de cupcakes in ongeveer in 25 minuten gaar.
Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 150°C
Baktijd: 25 Min.
Voor de botercreme:
3. Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 100 ml melk door 75 ml melk en 25 ml kokosroom.
4. Spuit op elke cupcake een mooie toef en bestrooi daarna met roze decoratiesuiker.
Serveertip
Wil je een alcoholvrije variant op deze cupcake? Vervang de rum door 2 theelepels rum aroma.
Voor meer tips en inspiratie, ga naar www.oetker.nl