1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool

Zuurkool

Door: cees09

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-07-2014

Ingrediënten 6 personen


500 gr rundergehakt
100 gr spekblokjes
700 gr zuurkool
100 gr roomboter
nootmuskaat
750 gr aardappelen kruimig
1 blikje bavaria wit 0%
1 ui snipperen
1 blaadje laurier
3 kruidnagelen
1 appel in blokjes
2 koffielepels mosterd
1 koffielepel ketjap manis
2-3 plakken oude kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal
wok


Een recept wat zeker niet alleen in de winter gegeten hoeft te worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

50 gr boter bruin laten worden in de wok, ui en spekblokjes erin. Als de ui glazig is de zuurkool erbij met de 3 kruidnagels en de in blokjes gesneden appal. Blikje bier bijvoegen en afgedekt in de wok 10 min. zachtjes doorkoken. Over onderwijl voorverwarmen op 125grC.
Vervolgens kruidnagels verwijderen, mengsel in een overschaal doen en in de oven plaatsen.
Gehakt rul bakken met de mosterd, nootmuskaat en de ketjap.
Aardappelen koken en met de ingredienten verwerken tot een puree. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Gehaktmengsel op de zuurkool, daarna de puree en vervolgens afdekken met de oude kaas.

EET SMAKELIJK



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cees09
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top