Hummus

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2014
  • Hummus

    Hummus

    Hummus

  • Hummus

    Hummus

    Hummus

Hummus is een dip gemaakt van kikkererwten. Erg lekker als bijgerecht of bij de borrel.
Lekker op een stukje stokbrood of om verschillende groenten in te dippen.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
130 gr Kikkererwten
1 el Tahin
2 el Olijfolie
1-2 tenen Knoflook
1 tl Gerookt Paprika Poeder
1 tl Oregano (vriesdroog)
1 tl Basilicum (vriesdroog)
1/2 tl Komijnpoeder
1/2 tl Citroenzuur en 1 el water, of het sap van een halve citroen.
zout/peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een keukenmachine of als je een iets gladdere hummus wilt, een blender.

Bereidingswijze

Haal de kikkererwten uit blik en spoel ze goed af en doe ze in de keukenmachine/blender.
Voeg de rest van de ingredienten toe en hak tot een gladde massa ontstaat.
Schraap de randen van de keukenmachine/blender, om een mooi homogene massa te krijgen.

Serveertip

De hummus blijft een paar dagen goed in de koelkast in een afgesloten bak.

Deze hummus is erg lekker met reepjes komkommer of paprika en zal het ook wel goed doen op een stokbroodje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 11-01-2015

Lijkt me heerlijk, ga ik zeker maken! Dank voor dit recept. groet, Sjoukje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten