Indonesisch bami goreng

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2014
  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

  • Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

    Indonesisch bami goreng

Ik had van alles nog in de koelkast liggen, het werd tijd om weer eens een keer bami goreng te maken. Van oorsprong is nasi of bami goreng ook bedoeld als gerecht om restjes weg te werken. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g hamlappen, in reepjes
100 g gerookte spekreepjes
200 g schouderham, in reepjes
olie voor bakken
1 rode ui, in blokjes
3 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, fijn
2 rode pepers, fijn
1 t komijnpoeder
2 t korianderpoeder
1 t geelwortel
1 middelgroot wortel, in blokjes
1 prei in dunne halve ringen
100 g witte kool, geschaafd of heel dun gesneden
1 rode paprika, in blokjes
100 g taugé
1 t aromat
sambal naar smaak (of doen sambal op tafel zodat elkeen kan pakken als ze pittiger wil)
1+1/2 e ketjap manis ABC (niet teveel)
roerei van 2 eieren (lekker korrelig)
 
spiegelei voor garnering
Ingemaakte knoflook rode pepers
 
1. Bak hamlap reepjes en spekjes gaar in wok en haal uit pan.
2. Doen nu de ui, knoflook, gember en rode peper in olie en roerbak tot geuren vrijkomen.
3. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toe en bak tot geuren vrijkomen.
4. Voeg nu de groenten volgens hardheid toe, beginnende met de wortel, kool, paprika prei en de taugé voeg je aan het einde van bereidingstijd toe, dit moet nog knapperig zijn.
5. Zodra alle groenten goed vermengd zijn roer je de aromat, hamlap reepjes de spekreepjes en de ham reepjes erdoor en voeg de ketjap manis toe.
6. Doen deksel op wok en smoor de groenten gaar, maar nog knapperig en meng dan taugé en roerei door mengsel.
7. Lek de mie uit en meng mie door groente en vleesmengsel tot alles goed warm zijn.
8. Verdeel over 4 borden en garneer met spiegelei en ingemaakte knoflook rode pepers of anders met sambal oelek. 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR BAMI
400-500 g bami
kippenbouillon
mespunt ve-tsin
grof gemalen zwarte peper
water
 
1. Kook bami gaar in overige ingrediënten.
2. Lek uit en spoel koud en bewaar onder koud water voor gebruik.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Ingemaakte knoflook rode pepers  is echt een aanrader om zelf een keer te maken. Heel makkelijk te maken en goedkoop, vooral in deze tijd van het jaar waarin rode pepers maar een paar cent op de markt kosten en echt op vele Aziatisch recepten toegepast kunt worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ger1958 avatar
ger1958 26-06-2015

@Deon, yep, dit recept is echt een TOPPER !! Qua, groenten pak ik een mix van Thaise groenten waar de Spaanse peper al in zit. Verder voeg ik de rode ui, knoflook en kruiden toe en volg verder je recept.

deonart avatar
deonart 25-06-2015

buikje vol Ger?

ger1958 avatar
ger1958 25-06-2015

Inmiddels deze bami al heel vaak gemaakt, wij vinden het echt een super recept !! Heerlijk koken zonder pakjes en zakjes !!

deonart avatar
deonart 20-06-2015

Vakantie, super leuk dat jullie zo kon genieten van de bami en dit is een leuke manier om de kleintjes ook Oosters eten bij te brengen.

vakantie123 avatar
vakantie123 19-06-2015

dit is echt zalige bami,we hebben er met zijn vieren heerlijk van gegeten,zelfs mijn jongste dochter terwijl die normaal gesproken niet echt gek is op oosters eten.Dank je wel.Jeannette

deonart avatar
deonart 04-06-2015

goed zo, weer happy eters, daar doen we het voor hé!

parel62 avatar
parel62 04-06-2015

@Deonart bedankt het heeft ons weer heerlijk gesmaakt ,had vandaag het vlees even gemarineerd al in de knoflook en olie en ketjap. en de ham weg gelaten .Hele pan weer leeg !

Veertje11 avatar
Veertje11 04-06-2015

Ik bewaar hem maar ga wel het vlees halveren. Wij eten niet veel vlees in 1 keer. Houden we niet zo van. Maar voor de rest lijkt het me erg lekker!!

deonart avatar
deonart 04-06-2015

aan jou is het wel toevertrouwd eet smakelijk straks.

parel62 avatar
parel62 04-06-2015

Op verzoek vandaag deze op menu .lekkerrrrrrrrrrrr

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten