Linzensalade met kaasblokjes
- Nederlands, Salade
- 10-20 min.
Heerlijke salade
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gr sugarsnaps400 gr linzen (blik uitgelekt en afgespoeld)
150 gr veldsla
250 gr kastanjechampions (in kwarten)
50 gr hazelnoten (grof gehakt)
8 el olijfolie citroen
3 takjes peterselie (alleen de blaadjes)
200 gr witte kaasblokjes peterselie en knoflook (uitgelekt)
Benodigdheden
Grilpankookpannetje
Bereidingswijze
1. Kook de sugarsnaps 3 min., giet af en spoel koud onder stromend water. Doe samen met de linzen en veldsla op een platte schaal. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur staan
.2. Bestrijk de champignons met 2 el olie en gril 6 min in de pan. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
3. Schep de champignons, hazelnoten, peterselie en de rest van de olie door de linzen. Bestrooi met (versgemalen) peper en verdeel de kaasblokjes erover.
Bron
Allerhande
Serveertip
Koken en grillen