De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

    De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

    De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

  • De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

    De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

    De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

  • De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

    De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

    De originele, allerlekkerste Tikka Masala van Aslam Khan

Onze Jiri en ik zaten gisteren met de handjes in de haren: wat eten we morgen? 
Geen idee, geen inspiratie.. Tot ik me herinnerde dat ik ergens een heel erg goed recept had voor deze smaaksensatie uit india van een goede chef aldaar. Bladeren, bladeren en nog eens bladeren tussen mijn recepten en jawel: gevonden!!  

Even schrikken dat het weer zo lang moest marineren, maar dat heb ik gedaan na de wedstrijd van gisteren en een hele nacht laten staan in de koelkast. Ideaal toch?

Het resultaat, we hebben er vanmiddag ongelofelijk van zitten Smullen met onze buren die een borreltje kwamen doen Ik zet hem snel weer op Smul, wel zo makkelijk terug te vinden nu....

Het lijkt een hele lijst en bewerkelijk, maar het valt echt heel erg mee en is zooo de moeite waard!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo kipfilet, schoongemaakt en in blokjes

De marinade:
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 volle tl gemberpoeder
1 groene peper, fijngesneden (als je die niet kunt krijgen gewoon een rode nemen natuurlijk)
Deze ingredienten in een vijzel of met keukenmachine met wat olie tot een pasta wrijven/draaien.

De Garam Masala:
1 volle tl van elk:
*komijnpoeder
*kerriepoeder
*korianderpoeder
*kruidnagelpoeder
*gemalen zwarte peper
*kaneelpoeder
*kardemompoeder
Deze allemaal goed met elkaar vermengen en indien nodig in een vijzel nog wat fijner wrijven.
Bij een goed gesorteerde supermarkt zijn deze allemaal wel te krijgen, anders even naar de toko

Het yoghurt-mengsel:
4 dl stevige yoghurt (toko, of Griekse gaat ook goed)
2 el citroensap
1 el arachide-olie
Dit goed door elkaar mengen.

De saus:
1 el arachide-olie
3 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 tomaten, fijngesneden

En verder naar smaak en garnering fijngesneden koriander of peterselie...
 
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 500,44 kcal
Koolhydraten 14,09 g
Eiwitten 63,71 g
Vetten 20,30 g
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
vijzel + stamper of keukenmachine/staafmixer
mengkom/marineerschaal 
vershoudfolie
koekenpan
stoofpan met deksel
 

Bereidingswijze

Meng de marinade en de garam masala door de yoghurt.
Leg de kipblokjes erin, zorg dat ze goed onderstaan en laat minimaal 8 uur (een nacht) marineren.
Haal dan de kip eruit, haal met een lepel zoveel mogelijk van de marinade van de kip en doe terug in de kom, deze heb je dadelijk nodig voor de saus.

Verwarm in de stoofpan een eetlepel olie en fruit hierin de uien en knoflook, voeg de tomaten toe en laat een minuut of 5 sudderen, bak in de koekenpan ondertussen de kipblokjes in wat olie kort aan zodat ze iets gekleurd zijn, mooi goudgeel is genoeg en haal ze eruit.

Voeg het garam masala/yoghurtmengsel toe aan de stoofpan en laat dit een minuut of 5 sudderen, als je wil kun je het pureren met een staafmixer, maar dat is niet noodzakelijk.
De kipblokjes in de saus doen en zeker 45 minuten, langer mag ook, gaar laten sudderen. Af en toe omroeren.
Als de kip heerlijk zacht en gaar is de koriander of peterselie erdoor roeren en gewoon gigantisch van gaan Smullen! Eet smakelijk!!!

 

Bron

Aslam Khan, chef in India

Serveertip

Wij aten er pandan-rijst bij omdat we die nog in huis hadden en natuurlijk een naanbrood om lekker in de saus te soppen, maar basmati of gewone witte rijst smaakt hier natuurlijk ook heerlijk bij. Wat boontjes en klaar!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Doorsturen

Home Recepten