1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Shaslick met eigen marinade.

Shaslick met eigen marinade.

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2014

Ingrediënten 6 personen


Voor de marinade/saus
 
1 el olijfolie
2 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
1 t gemberpoeder
2 1/2 el paprikapoeder
70 gr tomatenketchup
1 tl zout
1/4 tl peper
1/2 tl chilipoeder  
200 ml kippenbouillon
3 el rode wijnazijn
2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus
1 tl suiker
maïzena/water papje 
 
1. Kook ingrediënten zachtjes  samen voor 5 min.
2. Bind saus met maïzenapapje en laat afkoelen.
3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade.



Shaslick met eigen marinade.
Shaslick met eigen marinade.
Shaslick met eigen marinade.

Shaslick saus//marinade

Shaslick saus//marinade
Shaslick met eigen marinade.

marineer het vlees

marineer het vlees
Shaslick met eigen marinade.

rijg aan stokjes

rijg aan stokjes
Shaslick met eigen marinade.

kwast Shaslick in met overgebleven marinade

kwast Shaslick in met overgebleven marinade
Shaslick met eigen marinade.

rooster vlees op bbq tot gaar en mooi van kleur

rooster vlees op bbq tot gaar en mooi van kleur

Verwend bbq stokjes  met lekkere smaken en veel groenten. Shaslick op zijn best.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


voor de shaslick
 
500 g hamlappen in plakjes van 3 x 3 cm. en 1 cm. dik
1 rode en 1 groene paprika en 1 gele paprika in dezelfde maat plakjes
2 grote uien  in dezelfde maat plakjes
gerookt spek van dezelfde formaat
satéstokjes
 
1. Rijgt ui, vlees, ui, 1 kleur paprika, ui spek om en om aan stokjes. (zo 4 plakjes hamlap per stokje of groter afhangende van eters)
2. Rooster shaslick aan alle kanten tot gaar en mooi van kleur.
3. Overgebleven marinade kook je heel even en laat afkoelen. (er zat rauwe vlees in zo koken doen je om bacterie te doden die mogelijk vormde).
4. Serveer shaslick saus met shasliks 

Serveertip

Hoe zoet of hoe zuur je het hebben wil lan je bepalen door meer of minder suiker toe te voegen. 
Echt heerlijk was dit.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top