Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2014
  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

  • Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

    Zalm, geglazuurd en met 5 spices

Dit recept heeft naast zoet, zout, zuur en bitter ook de vijfde basissmaak Umami wat van oorsprong een Japans woord is en betekent 'heerlijkheid' of 'hartig'.
'''
http://nl.wikipedia.org/wiki/Umami'''

Wij konden de eerste keer gewoon niet wachten om het te proeven en nog voordat ik er een foto van had gemaakt waren de bordjes al leeg !!

Gelukkig de tweede keer wel een foto gemaakt van de zalm geserveerd met gewokte spinazie en gebakken aardappels.
Door deze marinade krijg je een soort glazuur over de zalm waardoor ze sappig blijven en zeer smaakvol zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel honing
1 eelepel ketjap ( asin )
1 theelepel vijfkruidenpoeder ( 5 spices )
1 grote teen knoflook geperst
2 zalmfilets
Beetje (arachideolie ) olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 365,88 kcal
Koolhydraten 12,51 g
Eiwitten 30,38 g
Vetten 21,57 g
Benodigdheden
Grillplaat of pan

Bereidingswijze

Meng in een kleine kom, de honing, ketjap, vijfkruidenpoeder en knoflook.
Leg de zalm op een groot bord en giet het saus erover.
De zalm gedurende ca. 20 minuten bij kamertemperatuur marineren ( Na 10 min. omdraaien )

Het lekkerste is natuurlijk om de zalm op aluminiumfolie te leggen en daarop te marineren en er een pakjes van maken voor in de oven. Zo blijft de volle smaak behouden.

De gril( bak) tijd is een beetje afhankelijk van de warmte bron en de dikte van de zalm.

Bron

http://www.finecooking.com/recipes/five-spice-glazed-salmon-sesame-green-beans.aspx''''

Serveertip

Spinazie, wokken en het vocht afgieten en daarna beetje zout, peper en een eetlepel gembersiroop toevoegen.

Elke aardappel variant.

Ook zeer goed te combineren met rijst en boontjes !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

souvlaki avatar
souvlaki 03-09-2014

Wauh, heb alles in huis. Ga het gauw proberen, dank voor recept!!!! Groeten Souvlaki

ger1958 avatar
ger1958 21-07-2014

Nu wel eerst een foto gemaakt !!

estherbakermans avatar
estherbakermans 19-07-2014

het water loopt me in de mond dus ik ga het zeker proberen dank je ger gr esther

parel62 avatar
parel62 15-07-2014

Nou zalig gesmuld , een heerlijke smaak snap dat het bij jullie geen kans kreeg voor een foto.Ga ik beslist vaker maken gezien de reactie aan tafel .

deonart avatar
deonart 14-07-2014

lekker spicy zalm Ger, zal wel smaken... mmm

adeline43 avatar
adeline43 14-07-2014

Hoi Ger, ik neem je recept mee. Waarschijnlijk ga ik het deze week nog maken. Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten