Zalm, geglazuurd en met 5 spices
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-07-2014
Dit recept heeft naast zoet, zout, zuur en bitter ook de vijfde basissmaak Umami wat van oorsprong een Japans woord is en betekent 'heerlijkheid' of 'hartig'.
'''
http://nl.wikipedia.org/wiki/Umami'''
Wij konden de eerste keer gewoon niet wachten om het te proeven en nog voordat ik er een foto van had gemaakt waren de bordjes al leeg !!
Gelukkig de tweede keer wel een foto gemaakt van de zalm geserveerd met gewokte spinazie en gebakken aardappels.
Door deze marinade krijg je een soort glazuur over de zalm waardoor ze sappig blijven en zeer smaakvol zijn.
Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel honing1 eelepel ketjap ( asin )
1 theelepel vijfkruidenpoeder ( 5 spices )
1 grote teen knoflook geperst
2 zalmfilets
Beetje (arachideolie ) olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 365,88 kcal |
Koolhydraten | 12,51 g |
Eiwitten | 30,38 g |
Vetten | 21,57 g |
Benodigdheden
Grillplaat of panBereidingswijze
Meng in een kleine kom, de honing, ketjap, vijfkruidenpoeder en knoflook.
Leg de zalm op een groot bord en giet het saus erover.
De zalm gedurende ca. 20 minuten bij kamertemperatuur marineren ( Na 10 min. omdraaien )
Het lekkerste is natuurlijk om de zalm op aluminiumfolie te leggen en daarop te marineren en er een pakjes van maken voor in de oven. Zo blijft de volle smaak behouden.
De gril( bak) tijd is een beetje afhankelijk van de warmte bron en de dikte van de zalm.
Bron
http://www.finecooking.com/recipes/five-spice-glazed-salmon-sesame-green-beans.aspx''''
Serveertip
Spinazie, wokken en het vocht afgieten en daarna beetje zout, peper en een eetlepel gembersiroop toevoegen.
Elke aardappel variant.
Ook zeer goed te combineren met rijst en boontjes !!
Laatste reacties
Wauh, heb alles in huis. Ga het gauw proberen, dank voor recept!!!! Groeten Souvlaki
Nu wel eerst een foto gemaakt !!
het water loopt me in de mond dus ik ga het zeker proberen dank je ger gr esther
Nou zalig gesmuld , een heerlijke smaak snap dat het bij jullie geen kans kreeg voor een foto.Ga ik beslist vaker maken gezien de reactie aan tafel .
lekker spicy zalm Ger, zal wel smaken... mmm
Hoi Ger, ik neem je recept mee. Waarschijnlijk ga ik het deze week nog maken. Groetjes, Adeline