Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. uierboord (koeientietkroket)

uierboord (koeientietkroket)

Door: kieperkokkie

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2014

Ingrediënten 4 personen


Gekookte  uierboord  volgens  recept
Bloem
Boter
Melk of  water
Bouillonpoeder of  blokje
Ui gesnopperd
Knoflook, geperst of  poeder
Pepers
Kruiden naar  eigen  smaak

Paneermeel
Ei

Frituurolie


Verder heb je nodig


Pan
Oven
Houten  lepel


Met  veel  plezier  heb  ik een koeientietkroket ontworpen, het  is  wel even  griezelen, maar  valt  reuze  mee  bij  het  eten, je  kan  het, al  is  dat  wel   de  lol  ervan,  beter  niet  tegen  je   gasten  zeggen.
Koeientiet, of  deftiger  gezegd ,  uierboord, `t  zijn  de  uiers  van  de  koe en  bestaat  uit  melkkliertjes, waardoor  het  een  soort  kaasachtige  smaak  heeft, je   ruikt  bij het  koken al een  soort  weidegeur, en in de  verte  zou  je aan  pens  kunnen   denken, er  zit iig  smaak aan..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Omdat  ik een  kieperkokkie   ben  doe  ik alles  op  gevoel,  dus..

Fruit   de uisnippers  glazig  in de  boter, en  voeg  in 1 X  de  bloem  toe, even  veel  als  de  boter en  voeg dan  het vocht  met  bouillonblok/poeder  toe  en  roer het  geheel tot een gladde  basisragout.
Mocht  de  ragout  te  dun  zijn,  doe  er  dan  kaas  doorheen, of  paneermeel..
Laat  je  fantasie  en  smaak  er  maar  flink op  los, alles  wat  je aan  kruiden   lekker  vindt, dat  past  er  in.
Als  laatste   roer  je  er  de   fijngesneden  koeientiet  doorheen,  en   laat  het  goed  afkoelen,  en  daarna  in  de  koelkast  of  vriesvak  flink  koud  worden.
Zet  een  schaaltje  losgeklopt  ei  klaar
Een  schaaltje  paneermeel
Een  schaaltje  bloem

Vorm  met een  lepel en je  handen de  ragout tot  kroketvorm, en  haal  dat  eerst  door  de  bloem, dan  het  ei,  en  dan  de  paneermeel. 
Zet  het  weer  in  de  koelkast,  tot  je  gaat  bakken.


Het  bakken   doe  je   net  zoals  je   iedere  andere  kroket  zou  bakken.

Serveertip

Serveer  de  kroket met  veel  bombarieop een  bedje  van kleurige  rauwkost en  een  glas   wijn  vooraf  om  je  gasten er  helemaal lekker  voor te  maken 

Bron

Uierboord is een ( moeilijk te krijgen) Rotterdams streekgerecht, men eet het in plakjes op brood.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kieperkokkie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top