Chutney van dadels

  • Bijgerecht
  • Geplaatst op 11-07-2014
  • Chutney van dadels

    Chutney van dadels

    Chutney van dadels

  • Chutney van dadels

    Chutney van dadels

    Chutney van dadels

Op z'n Indiaas: khadjoer ki chatni. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kop dadels zonder pit, in stukjes gesneden
1 eetlepel fijngehakte gember
1 theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
4 eetlepels water
1/2 kop tamarindemoes zonder pitten (of als alternatief het sap van 1 citroen)
handje fijngehakte koriander (hou een takje apart voor de garnering)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een blender tot het een smeuïge chutney is waar je best de structuur van de dadels nog in mag herkennen. Garneer met het takje koriander. Deze enigszins zoete chutney smaakt heerlijk bij vrijwel alle Indiase snacks, als voorafje bij een stuk geroosterde papad (papadam) of als zoet extraatje bij de maaltijd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten