Bosvruchten yoghurt ijs

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2014
  • Bosvruchten yoghurt ijs

    Bosvruchten yoghurt ijs

    Bosvruchten yoghurt ijs

IJs zonder ijsmachine!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kopjes verse of diepvries bosbessen  (480 ml)
80 ml  suiker
1 eetlepel citroensap
240 ml magere melk
480 ml  magere yogurt 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.  Doe de bosbessen in een steelpan of sauteuse en breng ze samen met de citroensap en de suiker langzaam aan de kook op een lage temperatuur. Laat het geheel 5 staan en roer regelmatig, totdat de bosbessen zacht zijn en er een siroop ontstaat.  Zet de pan van het vuur en zet het weg.

Wacht tot het geheel op kamertemperatuur is. Giet de ingrediënten over in een kom en blend het met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg melk toe en schep het tot een geheel. Voeg daarna de yoghurt toe en schep het weer door elkaar. Dit mengsel giet je in een, voor een vriezer bestemde, plastic bak. Voor 45 minuten. De ijzige stukjes dien je daarna wel even met een garde of een vork om het ijs glad te houden. Mixen kan natuurlijk ook.
Zet het weer terug in de vriezer voor 30 minuten. Herhaal het proces elke 30 minuten voor 2 uur. Nu ben je klaar en kun je als garnering ook andere vruchten toevoegen. Eet smakelijk! 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilma1106 avatar
wilma1106 16-07-2014

Al vaker ijs gemaakt en dus dit ook geprobeerd. Smaak was prima, maar je kunt het niet bewaren in de diepvries.

zizypha avatar
zizypha 11-07-2014

De mogelijkheid bestaat dat die 80ml suiker gewoon 6 maat eetlepels zijn. Vraag het BK!

Carootje1 avatar
Carootje1 11-07-2014

Ik heb weleens ijs zonder ijsmachine gemaakt. Dit recept spreekt me aan, omdat het met magere producten is bereid. Ga het snel proberen. Dank.

Caroline_Jerez avatar
Caroline_Jerez 11-07-2014

Ik heb ook nog nooit ijs gemaakt, maar wil dit toch wel eens proberen. Apart trouwens om suiker in ml af te meten. Moet dat niet gewoon gr. zijn?

zoetmusje avatar
zoetmusje 10-07-2014

heerlijk...maar niet voor iemand die nog nooit ijs heeft gemaakt,zoals ik...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BK avatar
BK

Doorsturen

Home Recepten