Indische rendang van Ronald Giphart. Lekker!!!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-07-2014

Dit hebben wij vanmiddag bij Ine, een vriendin van ons die vlak bij ons woont gegeten. Zij had het recept jaren geleden al uit de Telegraaf gehaald, waar Ronald Giphart het in had gezet.
Het was heel erg Smullen, superlekker, dus vandaar dat ik het recept van haar heb overgenomen en nu dus op Smul heb geplaatst..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg runderlappen, in blokjes
2 el rijstolie of zonnebloemolie
2 flinke uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
3 dl kokosmelk
4 dl water of runderbouillon (dan van 1 blokje)
1 volle tl kardemonpoeder of 4 peulen, dan gekneusd
2 tl komijnpoeder
2 tl kurkuma
2 stengels citroengras, gekneusd
3 kleine chilipepertjes, in ringetjes
ca 5 cm gemberwortel, geraspt
6 el vers geroosterde geraspte kokos (of uit een zakje)
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
rasp 
stoofpan of wok met deksel

Bereidingswijze

Verwarm de olie en begin met de uien te fruiten. Als die glazig zien het vlees erbij en rondom bruin bakken. Voeg vervolgens de knoflook, kardemon, komijn, kurkuma, citroengras, pepertjes en gemberwortel toe en bak dat allemaal eventjes mee.
Blus dat af met de kokosmelk en water of bouillon en breng het geheel tegen de kook.
Laat dit op rustig vuur zo'n 2,5 a 3 uur lekker gaarsudderen onder af en toe doorroeren.
Als het vlees helemaal gaar is evt de citroengras verwijderen en het geheel bestrooien met de kokos.
Lekker warm serveren en Smul er van! Selamet makan!!

Bron

Van Ine, die heeft het uit de Telegraaf

Serveertip

Lekker met rijst en sambalboontjes!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 10-02-2018

Dankjewel Ria dat gaat vast lukken :) jij ook een heel fijn weekend en goeie gezellige carnaval!

riawes avatar
riawes 09-02-2018

Hey Erwin goed weekend en geweldige Carnaval's dagen gewenst. Geniet met volle teugen! Groet van Ria

Delarosa avatar
Delarosa 09-02-2018

Goeiemiddag Ria, dat is een goei teken op zn Brabo’s gezegd ;) Ik wens je voor bijzonder smakelijk Smullen maar dat gaat vast wel lukken! Dankjewel voor je fijne reactie en vriendelijke Smulgroetjes (en een voorzichtige alaaaaaf!), Erwin

riawes avatar
riawes 09-02-2018

Hoi Erwin jou op Smulweb geplaatste recept van Rendang vandaag gemaakt voor een rijsttafel. Het hele huis ruikt verrukkelijke en kan met moeite laten om de pan al vast niet leeg te eten. Dat wordt genieten morgen! Groet van Ria

caroca avatar
caroca 14-08-2016

Rendang, altijd lekker!

jikke2 avatar
jikke2 24-10-2015

Als ik bij mijn bewaarde recepten erop klik krijg ik foutmelding, maar gelukkig nu weer gevonden bij jou, dus ik print hem nu maar uit.

petdi58 avatar
petdi58 19-07-2014

Aanrader

Delarosa avatar
Delarosa 16-07-2014

Hoi Marianne, ik lees je reactie zonet pas. Dank je wel hiervoor en eet smakelijk! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

omajan avatar
omajan 15-07-2014

Heerlijk rendang. Deze ga ik snel eens proberen. Dank je wel. Groetjes Marianne

Delarosa avatar
Delarosa 15-07-2014

Hoi ngeerts, ik wens je bijzonder smakelijk eten, want dat is het! Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten