Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven
- Nederlands,
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg asperges, 200 gr. yorkham, 200 gr. lichtbelegen kaas (raspen), 4 eieren, (niet te) hard gekookt, 1 el bieslook, vers gesnipperd, 1 el peterselie, vers gesnipperd, Ca 50 gr. roomboter, 6 krullen met de kaasschaaf van een pakje boter, paneermeelVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 397,53 kcal |
Koolhydraten | 6,76 g |
Eiwitten | 22,17 g |
Vetten | 30,66 g |
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op ca 180?C (hetelucht). Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept. Kook de eieren (niet te hard). Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes. Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen. Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen. Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren. Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges. De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken. Krullen boter erbovenop leggen. Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Serveertip
Heerlijk met nieuwe aardappeltjes, dippen in gesmolten roomboter met wat peterselie.