Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

    Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

    Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg asperges, 200 gr. yorkham, 200 gr. lichtbelegen kaas (raspen), 4 eieren, (niet te) hard gekookt, 1 el bieslook, vers gesnipperd, 1 el peterselie, vers gesnipperd, Ca 50 gr. roomboter, 6 krullen met de kaasschaaf van een pakje boter, paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 397,53 kcal
Koolhydraten 6,76 g
Eiwitten 22,17 g
Vetten 30,66 g

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op ca 180?C (hetelucht). Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept. Kook de eieren (niet te hard). Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes. Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen. Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen. Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren. Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges. De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken. Krullen boter erbovenop leggen. Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Serveertip

Heerlijk met nieuwe aardappeltjes, dippen in gesmolten roomboter met wat peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Aspergecentrum avatar
Aspergecentrum

Doorsturen

Home Recepten