Pindasoep ala Rosa

Van mijn lieve collega Rosa kreeg ik het recept van haar eigen heerlijke pindasoep.... echt de beste!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
-grote pot pindakaas (600 gr)
-2x ui
-2x teentje knoflook
-500 gram rundergehakt
-evt sate gehaktkruiden en 1 ei
-2 volle eetlepels sambal oelek (of meer naar eigen smaak)
-1 bakje tauge (en wat extra's voor garnering)
-2x zakje fijne soepgroente
-4,5 liter runderbouillon (van een blokje of kuipje)
-suiker
-arachideolie of kokosolie
-indien voorradig chipotle saus (bijv. van La Costena)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Grote soeppan, snijplank, mesje, roerspaan

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de satekruiden (of andere kruiden naar smaak) en een ei en draai hiervan hele kleine soepballetjes. Snipper de uien en fruit deze samen met de uitgeperste knoflook in hete olie in een grote soeppan. Voeg de pindakaas toe en meng dit tot een massa. Doe de sambal en de hete runderbouillon al roerend erbij. Voeg nu de gehaktballetjes en de soepgroenten toe. Laat op laag vuur heet worden, zonder dat het gaat koken. Maak het desgewenst op smaak met chipotle saus en wat suiker. Roer de laatste paar minuten de gewassen tauge door de soep.
Serveer met wat tauge in het midden en partjes limoen en cassave kroepoek ernaast.

Bron

Van collega Rosa

Serveertip

De chipotle saus is een van mijn favoriete ingredienten die ik vooral veel in de oosterse en mexicaanse keuken gebruik. Het zorgt voor een pittig rokerige smaak. Als je geen toko in de buurt hebt, is het zeker de moeite waard deze via internet (in NL) te bestellen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sandra_db avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten