Griekse tomatenrijst

  • Grieks, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014
  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

Deze tomaten "rijst" past bij zoveel lekkere recepten, zoals de Tzaziki , de Souvlaki en de Gevulde paprika's, ennnn, jong en oud smullen ervan.
In het echie horen er geen champignons in, maar omdat wij champignons toch wel erg lekker vinden, doe ik ze er gewoon lekker doorheen.
Enne, het smaakt superlekker hoor ;-)  

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- Zak Makarnasi (bv Turkse winkel, of de Vomar)
- Bakje champignons
- 2 blikjes tomatenblokjes
- blikje tomatenpuree
- potje kippenbouillon (incl kippenvlees)
- 5 knoflooktenen
- 3 uien
- half pak (diepvries) doperwtjes
- peper, zout, peperselie, oregano
- olijf-olie  
         
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snijd de champignons in plakjes
- Snijd de uien in stukjes
- Snijd de knoflook fijn
 Bereiding
- De uien en de knoflook in flink olijf-olie glazig fruiten
- Champignons toevoegen en lichtbruin bakken
- Tomatenpuree en tomatenblokjes toevoegen
- Kippenbouillon en ongeveer 2 kopjes water toevoegen.
- De doperwtjes en de zak makarnasie toevoegen.
- Op smaak maken met de kruiden en peper en zout.
- Ongeveer 20 minuten laten pruttelen onder af en toe roeren

* Kali orexi * :-)           
    

Bron

Gehusseld met de ingredienten die een Rhodonese Kok ons ooit gaf ....

Serveertip

Lekker met Souvlaki en tsaziki, of met gevulde paprika's.....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten