1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsstoofvlees met olijven, kappertjes en provencaalse krui

Kalfsstoofvlees met olijven, kappertjes en provencaalse krui

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


2 pakjes kalfsstoofvlees, 1 klontje boter, 1 ui in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gehakt, 2 theelepels tomatenpuree, 1 blaadje laurier, 2 dl witte wijn, 2 dl water, zout en peper, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels gegrilde olijven, 1 eetlepel kappertjes, eerst afspoelen met koud water, 2 eetlepels gemarineerde, gedroogde pomodori tomaten grof gesneden, pakje Provençaalse kruiden vers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalfsvlees in stukken snijden van ca 3x3 cm. Inwrijven met gedraaide peper en 2 eetlepels olijfolie. Vlees licht aanbranden in een pan met boter. Uit de pan halen en op een bord leggen. Ui en gehakte knoflookteentje licht aanfruiten in het braadvet. Voeg tomatenpuree toe en blus af met witte wijn en water, laurier toevoegen. Blokjes kalfsvlees, olijven en gedroogde tomaat, kappertjes en provençaalse kruiden toevoegen. Op laag vuur gaar stoven circa 90 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Serveren in schaaltjes met risotto en gegrilde courgettes



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top