1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsschnitzel met pasta tomatensaus en ei

Kalfsschnitzel met pasta tomatensaus en ei

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsschnitzels, 1 eetlepel olijfolie, 1 bakje tagliatelle wit, 6 pomodori tomaten, ontveld in kokend water, 1 scheutje olijfolie, 2 sjalotten, 4 theelepels tomatenpuree, 1 dl witte wijn, 1 theelepel suiker, 1 theelepel balsamico azijn, zout, Peper, 1 bakje verse basilicum, 1 eetlepel kappertjes, 1 hard gekookt ei, 4 eetlepels gehakte zwarte olijven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotjes fijn hakken, licht fruiten in olijfolie en tomatenpuree toevoegen. De tomaten in vieren snijden, zaad verwijderen en in stukjes snijden De helft van de stukjes aan de saus toevoegen en zachtjes inkoken. Kook de pasta in 3 minuten al dente en giet af in een vergiet. Houdt warm in een pan met deksel. Niet op het vuur zetten. Verwarm de grillpan. Kalfsschnitzels inwrijven met olijfolie en peper. In een matig hete grillpan circa 2 minuten om en om grillen met een ruitjes patroon. Op warm bord laten rusten. Pasta op smaak brengen met zout en peper en verdelen over de borden. Rest van tomaten stukjes aan de saus toevoegen, niet meer koken. Lepel de tomatensaus om de pasta heen. De kalfsschnitzels licht zouten, in twee�n snijden en op elkaar op de pasta leggen. De hard gekookte eikruimels over de saus lepelen en bestrooien met gehakte zwarte olijven.

Serveertip

Lekker met een Italiaanse rode wijn



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top